به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ در شرایطی که شهر کرمان از کمبود جدی فضای فرهنگی و اجتماعی ویژه بانوان رنج میبرد، برخی از مسئولان فرهنگی شهر تلاش کردهاند تا این مطالبه بهحق را وارد عرصه تصمیمسازی کنند.
یکی از این افراد، عشرت کردستانی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرمان است که با جدیت پیگیر اختصاص ملکهای بلااستفاده شهرداری به ویژه ساختمان زیبای پیشین وزارت خارجه در خیابان فردوسی به عنوان پاتوق فرهنگی بانوان است. او در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری از روند پیگیریها، موانع، وعدهها و بیپاسخی برخی مسئولان میگوید و هشدار میدهد که نبود فضای سالم و اختصاصی برای دختران، زمینهساز آسیبهای جدی در شهر شده است.
عشرت کردستانی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرمان با اشاره به خلأ جدی در فضای فرهنگی–اجتماعی ویژه بانوان در شهر گفت: متأسفانه علیرغم جمعیت قابل توجه بانوان در کرمان، هنوز پاتوق یا فضای مناسبی برای گفتگو، تعاملات فرهنگی، برنامههای تربیتی، رویدادهای هنری و حتی اوقات فراغت سالم ویژه بانوان ایجاد نشده است.
وی اظهار کرد: سالهاست پیگیر تأسیس چنین فضایی هستم و بارها این موضوع را در شورا، استانداری و مجموعههای مرتبط مطرح کردهام. یکی از گزینههای مناسب برای این منظور، ساختمانی است سنتی، زیبا و بلااستفاده در خیابان فردوسی، که پیشتر در اختیار دفتر امور جوانان اداره ورزش و جوانان و سپس بهصورت امانتی در اختیار وزارت امور خارجه بوده است.
کردستانی با تأکید بر ظرفیت معماری سنتی این ملک گفت: این ساختمان با شیشههای رنگی، طرحهای اسلیمی، فضای سنتی و آرامشبخش، دقیقاً همان چیزی است که بانوان برای یک پاتوق فرهنگی نیاز دارند. ملک متعلق به شهرداری است و بنا بر قول مسئولان میتواند در اختیار بانوان قرار گیرد، اما متأسفانه همکاری جدی از سوی برخی نهادها در استان صورت نگرفته است.
وی با اشاره به قول مساعد برخی مسئولان از جمله استاندار پیشین کرمان گفت: ما بارها این مطالبه را مطرح کردهایم، حتی آقای فداکار استاندار پیشین کرمان نیز قول پیگیری دادند، اما متأسفانه به نتیجه مشخصی نرسیدیم. در جلسات متعدد شورای شهر هم این موضوع عنوان شده است، ولی پیگیریها زمانبر و پرچالش است.
کردستانی با ابراز نگرانی از آسیبهای اجتماعی ناشی از نبود فضای سالم برای دختران جوان، تصریح کرد: فضای فرهنگی مناسب میتواند جایگزین کافههای عمومی ناسالمی باشد که در آنها به راحتی مصرف قلیان و … دیده میشود. دختر من و دختر شما نباید برای گذران اوقات فراغت تنها گزینهای که داشته باشند، همین مکانهای پرآسیب باشد.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما راهاندازی یک فضای فرهنگی با محوریت گفتگو، کارگاههای آموزشی، برنامههای فرهنگی و عرضه محصولات ساده مانند قهوه، کیک یا دسر است؛ جایی امن که بانوان بتوانند با آسودگی خاطر، تعامل اجتماعی و فرهنگی سالم داشته باشند.
این عضو شورای اسلامی شهر کرمان گفت: فضاهایی نیز در محلات در نظر گرفته شدهاند که بتوانند همزمان فضای ورزش، بازی کودک و آموزش را برای مادران فراهم کنند. تجربه موفق برخی بوستانها نمونهای از این تفکر است.
کردستانی در پایان مطرح کرد: اگر ارادهای در سطوح بالای مدیریتی استان شکل بگیرد، میتوان با استفاده از همین املاک بلااستفادهی موجود، یک شبکه پاتوق بانوان در سطح شهر ایجاد کرد. این موضوع یک مطالبه اجتماعی جدی است و امیدواریم هرچه سریعتر محقق شود.
انتهای خبر/ پسند