مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان با اشاره به اینکه شهربابک به دلیل پیشینیه دراز دامنی که دارد، شهر قصههاست، افزود: شهربابک شهری است که تاریخ بسیار ارجمندی، نخبگان بسیار ارزشمندی، شهدای بسیار بزرگوار و شریفی دارد.
وی خاطرنشان کرد: به علت پایه چندین هزار ساله تمدن ارجمندی که شهربابک دارد میشود این شهر را آغاز راه دانست.
خدادادی ابراز امیدواری کرد: این جشنواره فصلی برای شروع مردمیسازی و همچنین زنده شدن فرهنگ بومی بسیار زیبای شهربابک باشد.
وی اظهار کرد: شهربابک پر از قصه، زبان بسیار غنی و ارزشمندی که پیشینه هزار ساله دارد است و میمند، دشت ریواس و عمارت موسی خانی فقط ظاهری از شهربابک هستند.
خدادادی فرهنگ شهربابک را فرهنگی به بلندای تاریخ دانست و یادآور شد: این نشست شروعی باشد برای احیای فرهنگ بومی، فرهنگ آئینی و مذهبی شهر که پر از قصه و رویاست.
وی افزود: ۴۱۰ قصهگو در ۱۳ بخش از سراسر استان در این جشنواره شرکت کردند که در دو روز در خدمت قصهگویان در جای جای استان هستیم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان تصریح کرد: امیدوارم همه اتفاقاتی که امروزه میافتد برای شهربابک فرخنده باشد و مسیری برای مردمیسازی فرهنگ قصهگویی و همچنین راهی باشد برای اینکه مادران قصهگو بیایند و حرفی بزنند و قصهسازان و قصهگویان و راویان شرکت کنند.
وی با بیان اینکه خداوند بزرگترین قصهگو است و قصهگویی یک کار الهی است، افزود: در جهان شاهد جنگ روایتها هستیم و قصهگویی قالب بسیار خوب جنگ روایت است.
محبوبه کربلایی نیز در گفتگو با خبرنگار اقطاع خبر گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فرهنگ قصه و قصهگویی در شهرستان شهربابک، مردمیسازی فعالیت قصهگویی در سطح مدارس، اجتماع و … است.
رئيس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهربابک افزود: ۴۳۵ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بعد از مرحله پایش و بازبینی قصهها ۸۵ اثر به مرحله استانی راه پیدا کردند.
وی اظهار کرد: این جشنواره شامل بخش قصهگویی سنتی کلاسیک، بخش سنتی مدرن، بخش منظوم، بخش دینی، بخش علمی، بخش قصهگویی مینی مال (۱۰۰ ثانیهای)، بخش قصههای ایثار و مقاومت، بخش قصههای پیشرفت، قصههای غیرحضوری: بخش قصهگویی ۹۰ ثانیهای، بخش محیطی، بخش پادکست که تا ۶ دیماه مهلت شرکت در جشنواره دارند میشود.
انتهای خبر / شهربابک