رئیس شبکه دامپزشکی افزود: این بیماری شیوع بالایی در بین دامداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستانها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سروکار دارند مشاهده میشود.
وی تصریح کرد: بیماری در فصلهای گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنهها) شیوع پیدا میکند.
اسدی بیان کرد: این بیماری با رعایت نکات بهداشتی و راهکارهایی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خردکردن گوشت، خودداری از لهکردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار بهمنظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، خودداری از کشتار دام بهصورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه، و نگهداری گوشت تازه در دمای چهار درجه سانتیگراد یخچال به مدت ۲۴ و جگر به مدت ۴۸ ساعت قابل پیشگیری است.
وی گفت: باتوجهبه اینکه ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه میشود از مصرف جگر خام و نیمپخته خودداری کنند.
انتهای پیام/ شهربابک