۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » کرمان
صلح، بخشایش و رضایت، مفاهیم اولویت دار ستاد صبر هستند
صلح، بخشایش و رضایت، مفاهیم اولویت دار ستاد صبر هستند

صلح، بخشایش و رضایت، مفاهیم اولویت دار ستاد صبر هستند

یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به فعال شدن ستادصبر در این استان، گفت:اعتلای فرهنگ صلح و سازش، ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران و دستگاه قضائی کشور در عرصه صلح طلبی و حقوق بشر،؛ نظام مندکردن و تقویت مشارکت مردم در رفع خصومات را از اهداف ستاد صبر به شمار می رود. […]


یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به فعال شدن ستادصبر در این استان، گفت:اعتلای فرهنگ صلح و سازش، ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران و دستگاه قضائی کشور در عرصه صلح طلبی و حقوق بشر،؛ نظام مندکردن و تقویت مشارکت مردم در رفع خصومات را از اهداف ستاد صبر به شمار می رود.

صلح، بخشایش و رضایت، مفاهیم اولویت دار ستاد صبر هستند

به گزارش “اقطاع خبر”  یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان در نخستین جلسه ستاد استانی صبر افزود: دستگاه قضایی براساس وظایف ذاتی خود مکلف است دعاوی و اختلافات مردم را حل کرده و رفع خصومت داشته باشد و یکی از راه های اصلی برای حل و فصل اختلافات که در تعالیم دینی و قوانین پیش بینی شده ، موضوع صلح و سازش با استفاده از نهادهای مردمی و همکاری مردم است که این مهم از محورهای اصلی سند تحول و تعالی قضایی نیز به شمار می رود.
وی با اشاره به این مطلب که یکی از تدابیر قوه قضاییه در راستای اجرای سند تحول و تعالی قضایی، فعالیت های ستاد ملی صبر در سطح کشوری و استانها است، تاکید کرد: انتخاب عنوان “صبر” برای این ستاد در حقیقت تلفیقی از سه واژه صلح، بخشایش و رضایت است که سه واژه مهم و ارزشمند در فرهنگ اسلامی و ایرانی و در تعالیم دینی به شمار می روند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان تاکید کرد: در ستاذد صبر تلاش می شود که در دعاوی و پرونده ها از نفوذ کلام و جایگاه اجتماعی معتمدان محلی برای حل و فصل دعاوی و اختلافات استفاده کنیم و قطعا اجرای این طرح برکات و ثمرات بسیاری را برای جامعه به دنبال خواهد داشت.
موحد تصریح کرد: ستاد صبر در استان کرمان فعال شده و صلح یاران، سفیران صلح، طلایه داران صلح و همیاران صلح شناسایی شده اند تا از ظرفیت آنها برای کاهش اختلافات و افزایش صلح و سازش در جامعه استفاده شود.
وی یادآور شد: در راستای فعالیت ستاد صبر تلاش می شود که قبل از تحمیل هزینه به افرادی که دچار اختلاف شده اند، بر اساس ساز و کارهای موجود دفاتر خدمات الکترونیکی نامه ای به اشخاص مصلح بدهد تا اختلاف بدون تشکیل پرونده در دادگستری فیصله پیدا کند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان بر لزوم کاهش پرونده های در دستگاه قضا با فعال کردن هیت های صلح و ساز تاکید کرد و افزود: با اجرای ایده ابتکاری هر مسجد یک حقوقدان در استان کرمان از ظرفیت روحانیون و ائمه جمعه برای منتهی شدن پرونده ها به صلح و سازش استفاده شد که نتایج بسیار خوبی را به دنبال داشته و این طرح نیز باید تداوم یابد.
موحد یکی از کارآمدترین راه های فصل خصومت را ایجاد صلح و سازش در بین طرفین دعاوی دانست و تاکید کرد: در گذشته معتمدین مسایل و دعاوی را داوری و اختلافات را حل و فصل می کردند که این سنت پسندیده باید در جامعه زنده نگه داشته شود زیرا این اقدام حتما اثربخش تر از حل و فصل خصومات با بهره گیری از ابزارهای حقوقی و قضایی خواهد بود.
وی یادآور شد: استان کرمان در طرح مصلحین در کشور خوش درخشید است و ۵ هزار نفر در استان در این زمینه آموزش داده شده اند و امیدوارم همانطور که طرح هر مسجد یک حقوقدان در استان کرمان کلید خورد و الگوی کشور شد در این زمینه نیز در کشور پیشگام باشیم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: روسای شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان صلح یار می توانند به دستگاه قضا کمک کنند، همچنین شهرداران و مراکز انتظامی نیز یاور ما در زمینه منتهی کردن پرونده ها به صلح و سازش باشند.
معاون قضایی رییس کل دادگستری و رییس شورای حل اختلاف استان کرمان نیز در این جلسه هدف از تشکیل «ستاد صبر» را تعمیم و گسترش فرهنگ بخشایش و کاهش اطاله دادرسی دانست و گفت: همیاران صلح، طلایه داران و سفیران صلح تحت نظر شورای حل اختلاف کار می کنند و در هر مجتمع حل اختلاف تعدادی از این همیاران صلح حضور دارند.
مهدی تقی زاده ادامه داد: ستاد صبر استان باید با شناسایی ریش سفیدان، معتمدین محلی، متنفذان و افراد واجد شرایطی که می توانند در جهت اصلاح ذات البین همکاری نمایند به ساماندهی صلح یاران و هیئت های صلح بپردازد.
سید مهدی قویدل؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز در این جلسه برلزوم استفاده از ظرفیت مصلحین تاکید کرد و گفت: ۳۸۰۰ مصلح در استان فعال هستند و از ابتدای امسال بیش از ۱۰۵۶ پرونده توسط این افراد به صلح و سازش رسیده است.


انتهای پیام/تاج الدینی


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*