به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، فرقی نمیکند زن باشی یا مرد، از بعد از انقلاب اسلامی ثابت شد که بسیجی بودن معنای مهمتر و سازندهتری دارد.
هر جا که یک بسیجی پا گذاشت و اندیشههای بسیج را به منصه ظهور نشاند، آبادانی و لبخند با هم معنا پیدا کرد.
بانوان کرمانی اما هر یک برای خود به تنهایی شاهنامهای هستند که توانستهاند با تفکر بسیجی گام در مسیر اقتصادی، علمی، فرهنگی و… بردارند و بیتهای شعر موفقیت را بسرایند.
در این چند خط به سراغ بانوان بسیجی و البته موفق این استان رفتیم و با آنان به گفتگو نشستیم.
تلاش برای نشان دادن ارزش کار هنری
زینب زند نیز یکی از بانوان موفق از خطه شهرستان بافت است که با فعالیت در حوزه صنایع دستی از جمله پته توانسته گامی را در حوزه اقتصاد و کارآفرینی بردارد.
وی که متولد ۱۳۶۸ است تا کنون توانسته زمینه اشتغال ۶ نفر از بانوان این شهرستان بافت را فراهم کند. زینب در سال ۱۴۰۲ به عنوان کارآفرین برتر استان از سوی سازمان بسیج انتخاب شده است.
این کارآفرین نمونه استان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، بیان کرد: در ابتدای راه با کمک بسیج بود که اولین گامهایم را برداشتم و بعد از آن نیز مجدداً با دریافت وام دیگری نیز توانستم مسیر و هدفی که در نظر داشتم را ادامه دهم.
وی بیان کرد: البته در این مسیر با سختیها و مشکلات فراوانی روبرو بودهام و به عنوان یک کارآفرین با سختیهای زیادی دست و پنجه میکنم و بدون شک در ادامه راه همچنان به حمایت نیازمندم.
زند در ادامه از دورانی گفت که به عنوان یک بسیجی فعالیتهای بسیاری داشت و توضیح داد: دوران دبیرستان بود که گام در عرصه بسیج گذاشتم، پدرم بسیجی بود و کلاً خانوادهام در این زمینه فعالیت داشتند، راستش بسیج را همهجوره دوست دارم و همکاری با آن را نیز دوست دارم.
در بسیج رضایت خداوند مهم است
این بانوی کارآفرین و بسیجی نمونه استان توضیح داد: صداقت در کار را مهم است و البته برای بسیجیان این موضوع مهمتر است و برای رضای خدا قدم برداشتن از ویژگیهای با ارزش یک بسیجی است.
وی از انگیزه خود برای قدم برداشتن در این عرصه توضیح داد: متاسفانه برخی پتهدوزی، گلیمبافی و … را کارهایی میدانستند که افراد بیسواد انجام میدهند اما من تلاش کردم تا ثابت کنم این یک کار هنری و بارزش است که میتوان با قدم برداشتن در این حوزه موفق بود.
این بسیجی نمونه تاکید کرد: کارهای متعدد دیگری را تجربه کردم اما تنها از این شغل حس خوب گرفتم بخاطر همین به دنیال این بودم تا به دیگران نیز یک حس خوب را منتقل کنم.
خادمیار، بسیجی و یک بانوی نمونه کشوری
نامش محبوبه جلیلی است و فرمانده پایگاه بسیج خواهران حسنیه کرمان است اما بیشتر او را به عنوان مربی چرتکه میشناسند. مربیای که توانسته با تربیت شاگردانش در عرصه علمی موفق باشد.
وی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، مطرح کرد: از سال ۹۷ فعالیتم را شروع کردم و البته بیشتر با خانوادههای نیروی انتظامی و فرزندانشان در این حوزه کار کردم.
جلالی بیان کرد: در طی سه سال گذشته در مسابقات استانی چرتکه شاگردانم رتبههای یک تا سه را از آنِ خود کردهاند.
در ادامه این مربی چرتکه عنوان کرد: از همان دوران دانشآموزی عضو بسیج بودم و اکنون سه سال است که فرمانده پایگاه حسنیه نیروی انتظامی استان کرمان هستم.
وی عنوان کرد: رشته دانشگاهی من علوم تربیتی بود و این انگیزهای برای من در حوزه تدریس، آموزش و مشاوره برای خانوادهها شد، اکنون از مسیری که طی کردم راضیام.
این مربی نمونه استان کرمان البته تنها در حوزه علمی فعالیت نداشت بلکه به گفته خودش در یک گروه جهادی نیز عضو بود و البته خادمی گلزار شهدای کرمان و خادمیار حرم مطهر امام رضا(ع) را نیز از افتخارات خودش دانست و زیباتر این که پلیس افتخاری نیروی انتظامی کلانتری ۱۷ نیز بود و در سال ۱۴۰۰ عنوان پلیس افتخاری برتر را نیز به دست آورده است.
در بسیج خدمت مهم است، نه سنوات
در ادامه جلالی در سخنانش به علاقهاش نسبت به بسیج اشاره کرد و گفت: در بسیج شرایطی فراهم است که آدمی می تواند به همنوع خود کمک کند چرا که بسیجی بودن برای وطن است، سنوات مطرح نیست بلکه خدمت و خدمترسانی در اولویت است و در خط مقدم بودن مطرح است.
هجّی موفقیت توسط یک بانوی بسیجی کارآفرین
فهیمه برخان بانوی ۵۴ ساله از دیار کهنوج است، کارآفرینی که وقتی با او به عنوان خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» به گفتگو نشستم در همان ابتدای کلام، خودش را اول بسیجی معرفی کرد. معتقد بود که تفکر بسیجی سبب شده تا نگاهش به دنیا عوض شود و با ایمان و اراده و البته اندیشههای برگرفته از بسیج گامهای موثرتر و موفقتری بردارد.
وی ادامه داد: سال ۱۳۷۰ وارد بسیج شدم و در ۱۳۸۵ بود که به فعالیتهایی از جمله قالبیبافی،کوشبافی، پته، شال، لباسهای سنتی را آغاز کردم از همان ابتدا سعی کردم با بانوانی که بیسرپرست هستند و یا در زندگیشان با مشکل مالی روبهرو هستند، همکاری کنم و خدا را شاکرم که خروجی این همکاری و همت بانوان این دیار صنایع دستی بسیار خوبی است.
این بانوی کارآفرین بسیجی توضیح داد: لباس سنتی بسیار گران هستند و از طرفی تهیه آن نیز زمانبر است، با برنامهریزی که انجام شده، هر دست لباس توسط حداقل تیم سه نفر تهیه و به دست مشتری میرسد بنابراین با این روش هم مشتریمداری را حفظ کردهایم و هم برای تعداد بیشتری از بانوان اشتغالآفرینی شده است.
برخان در ادامه از همکاری دو طرفه بسیج سخن گفت و توضیح داد: در مسیر کارم هر بار که با مشکل روبهرو شدم و از بسیج کمک خواستم از من دریغ نشد، برای مثال بخشی از کار من توسط چرخخیاطیهایی انجام میشود که از سوی بسیج داده شده است.
وقتی از این بانوی کارآفرین بسیجی در خصوص تعداد بانوانی که با او همکاری دارند، سئوال پرسیدم، گفت: تقریباً ۴۰ نفر مستقیم با ما کار میکنند اما به صورت غیرمستقیم نیز حدوداً ۳۰ نفر دیگر در این زمینه به کار مشغول هستند.
این بانوی کهنوجی با اشاره به اینکه در این کارگاه تنها اشتغال ملاک نیست، بیان کرد: بیش از هر چیزی تفکر و اندیشههای بسیج برایم مهم است بنابراین هیچگاه بیتفاوت نسبت به روزهای مهم تقویم نبودهام از این رو در کنار فعالیتهای اقتصادی در تکیه فاطمیه کهنوج و در پایگاه بسیج به فعالیتهای فرهنگی نیز میپردازم، برگزاری دورههای فرهنگی، برگزاری کلاسهای قرآن، تفسیر قرآن، دورهمیهای بانوان با رویکرد تقویت بُعد مذهبی و ملی از دیگر فعالیتهای من است.
برخان در ادامه به تفکرات بسیجی اشاره کرد که سبب شده در این مسیر گام بردارد و یا سختیهای این راه را تحمل کند و گفت: همسر من یک رزمنده و آزاده است، او به عنوان یک الگو در زندگیام، من را به سمت بسیج هدایت کرد و وقتی در حوزه انجام کارهای بسیج قدم برداشتم، او هیچ مخالفتی با من نداشت بلکه من را تشویق میکرد، این مسیر کمکم باعث شد با افراد مختلفی آشنا و موفق شدم.
این بانوی کارآفرین بسیجی در ادامه صحبتهایش گریزی به اندیشههای خودش زد و گفت: خوشحالم که یک بسیجی هستم و در حد توان خود توانستم برای کشورم، میهن و برای شهر خودم تلاش میکنم اصلاً افتخارم این است که بسیجیام.
فهیمه برخان همچنین از دیگر فعالیتهایش با ما سخن گفت، وی بیان کرد: خادمیاری حضرت زهرا (س) و خادمیار امام حسین (ع) از دیگر فعالیتهای من است که به آن افتخار میکنم همچنین مسئولیت کانون بسیج این شهرستان و تکیه فاطمیه را دارم.
وقتی از او پرسیدم که چند فرزند داری و آیا انجام فعالیتهای بیرون از خانه شما را از وظیفه اصلی خودتان که مادری و همسری است، دور نگه نمیدارد؟ اظهار کرد: چهار فرزند پسر دارم که دو نفرشان ازدواج کرده اند و یکی دیگر از پسرهای من در زمینه شغلیام با من همکاری میکند اما من توانستهام میان کار بیرون از خانه و خانهداری تعادل برقرار کنم و هیچ خللی به وظیفه خانهداریام وارد نشود.
این بانوی کارآفرین توضیح داد: در هر زمینه که بتوانم برای کسی کارگشا باشم کوتاهی نمیکنم، من این را از بسیج و فرهنگ بسیجی آموختهام، همانطور هرگاه کاری برای من پیش آمد، بسیج من را کمک کرد.
این بانوی کارآفرین نمونه بسیجی در پایان به موفقیتهایی که کسب کرده اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۹ به عنوان کارآفرین نمونه بسیج در سطح استان کرمان معرفی شدم و در کشور رتبه سوم را کسب کردم، هماکنون نیز از سوی ستاد امور مساجد کرمان به عنوان نفر برتر و در سطح کشور نیز رتبه سوم را کسب کردهام.
انتهای خبر/ پسند