وی ادامه داد: در همین راستا در سالهای قبل دانشجویان گروه ژنتیک تولیدات گیاهی نزدیک به ۲۵۰ مترمربع از گلخانههای مزرعه دانشکده را تحت کشت توتفرنگی هیدروپونیک بردند و دو سال است که از صفر تا ۱۰۰ در حال آموزش و یادگیری عملی تولید این محصول هستند.
باقری به درخواست دانشجویان انجمن گروه علوم باغبانی اشاره کرد و گفت: این دانشجویان ایدهای در قالب طرح کارآفرینی و درخواست در اختیار قراردادن ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع زمین برای یک کار پیشتجاریسازی در مزرعه را داشتند با عنوان کشت گیاه آفتابگردان آجیلی که از تخمه گیاه به عنوان آجیل خوراکی که بسیار صرفه اقتصادی دارد، استفاده کنند.
وی تصریح کرد: حدود ۷ نفر از این دانشجویان با مشاوره و راهنمایی حقانی از شهریورماه سال جاری ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع زمین را زیرکشت آفتابگردان بردند که سیستم آبیاری آن به صورت قطرهای است.
باقری با اشاره به اینکه محصولدهی این بذر رقم s۴۰۰ آفتابگردان نزدیک به ۳ ماه از کاشت تا برداشت طول میکشد، بیان کرد: میزان عملکرد این رقم ۱/۵ تا ۳ هکتار تخمه خشک آجلیلی است که برداشت میشود.
وی عنوان کرد: این رقم سازگاری خوبی با آب و هوای رفسنجان دارد و میتوانیم در ماههای خاصی از سال کشت آن را انجام دهیم.
مدیر مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان اضافه کرد: در کنار این طرح کارآفرینی نزدیک به ۳۰ کندوی عسل با هدف اینکه گردافشانی این گیاه صورت گیرد زیرا برای تولید و عملکرد گیاه آفتابگردان نیاز به گردهافشانی است و دانشجویان با نحوه تولید عسل طبیعی آشنا شوند، ایجاد کردیم.
وی با اشاره به اینکه درصدد هستیم اگر شرایط مناسب باشد در زمینه زنبورداری هم دانشجویان علاقهمند ورود پیدا کنند، خاطرنشان کرد: این دانشجویان میتوانند از تخصص خودشان در زمان فارغالتحصیلی استفاده کنند.
انتهای خبر/