رهبر معظم انقلاب با اشاره به اینکه تلفیق این سه عنصر در ایران اسلامی یک پدیده جذّاب و جالبی است فرمودند: این موضوع مال امروز و دیروز هم نیست، از اصل اسلام گرفته شده. خود قرآن، هم «وَ الَّذینَ آمَنوا اَشَدُّ حُبًّا لِلَّه) دارد، «یُحِبُّهُم وَ یُحِبّونَه» دارد، هم «فَلیُقاتِل فی سَبیلِ اللَه» تا آخر دارد: اَلَّذینَ آمَنوا یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللَهِ وَ الَّذینَ کَفَروا یُقاتِلونَ فی سَبیلِ الطّاغوت، هم «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّار» دارد، هم «رُحَماءُ بَینَهُم» دارد؛ یعنی خود قرآن تلفیقی است از دین و آئین الهی، و حماسههای بزرگ، و هنر؛ خود قرآن یک اثر هنری است، یک اثر بسیار والا است، علاوه بر اینکه در قرآن به محبّت و عشق و مانند اینها هم اشاره شده و برای مخاطبان تصویر شده. این در تاریخ ما وجود دارد.
ایشان بیان کردند: اگر حمل بر مبالغه نشود، من عرض میکنم شاید بهترین نقطهای از کشور ما که این سه عنصرِ تلفیق شده و ترکیب شده در آن به وضوح مشاهده میشود، فارس و شیراز است؛ حقاً و انصافاً حرف درستی صادر شده، اگر این را کسی بگوید یا ما بگوییم. شیراز جایی است که این سه عنصر، در هم تنیده خودشان را نشان میدهند.
رهبر انقلاب تاکید کردند: از دوران جناب احمدبنموسی (سلاماللهعلیه) و بقیه امامزادههای شهیدی که در آن استان و در آن شهر هستند، تا دورانهای بعد، تا امروز و تا این شهیده کرباسی که چند روز قبل از این به شهادت رسید، این سه عنصر در همه این دوران با همدیگر همراه و شریکاند.
ایشان ضمن تاکید بر نقطه تلفیق سه عنصر در شیراز، فرمودند: معروفترین و محبوبترین شاعر کشور، یعنی حافظ شیرازی، حافظ قرآن است که «قرآن ز بر بخواند با چارده روایت»، این شاعر غزلسرای شیرینسخن و رِند، قرآن را با چهارده روایت، با چهارده اختلاف قرائت حفظ بوده. در این اختلاف قرائتهایی که میخوانند، ما کمتر قاریای دیدهایم که مسلّط باشد به قرائت، هفت قاریِ معروف تاریخ که هر کدام دو راوی دارند که میشود چهارده روایت. بعد هم میگوید: «هر چه دارم همه از دولت قرآن دارم»، یعنی شعرش هم مال قرآن است، هنرش هم مال قرآن است، معرفتش هم مال قرآن است، عرفانش هم مال قرآن است، رِندیاش هم مال قرآن است؛ همهچیز را از قرآن دارد.
رهبر انقلاب در ادامه عنوان کردند: تلفیق از این زیباتر که دین و هنر اینجور با هم مخلوط بشوند و تلفیق بشوند؟ همچنین در کنار اینها حماسه است. از خود جناب احمدبنموسیٰ شما بگیرید تا عبّاسِ دوران، تا شهدای نامآور، مثل شهید مرتضی جاویدی، شهید شیعلی سلطانی و حالا هم همین خانم معصومه کرباسی و بقیه شهدای بزرگ استان که بعضی از آنها را سردار عزیزمان اسم آوردند، و ۱۵ هزار شهید، ۱۵ هزار الگو، ۱۵ هزار نمونه از شهدا در میدانهای مختلف.
ایشان به اهمیت جنگ به خصوص جنگ نرم پرداختند و افزودند: اولین جنگ مسلحانه با استعمار اروپایی را امامقلیخان، حاکم فارس انجام داده که توانست پرتغالیها را از هرمز بیرون کند. اولین جنگ نرم را در تاریخ کشورمان میرزای شیرازی انجام داده؛ تحریم تنباکو جنگ نرم بود؛ بزرگترین جنگ، آن هم اینجور جنگی که توانست بساط تسلط اقتصادی انگلیس بر کشور را جمع کند.
آیتالله خامنهای با بیان نکتهای به مسئله مقاومت پرداخته و تصریح کردند: گاندی هم در هند این کار را کرد، اما ۳۰ سال بعد از میرزای شیرازی؛ یعنی ابتکار این جنگ نرمِ بینظیر، مال میرزای شیرازی است. قویترین مقاومت عراقیها در مقابل تسلّط دولت انگلیس برعراق را میرزا محمّدتقی شیرازی فرماندهی کرد.
ایشان با اشاره به قدمت افتخارات ایران گفتند: اولین سکه حکومت اسلامی را مرحوم سید عبدالحسین لاری در شیراز و در جهرم و لار ضرب کرد؛ سکّه زد، حکومت اسلامی را تشکیل داد. البته پایدار نماند و ایشان نتوانست ادامه بدهد، اما اقدام کرد، شروع کرد. اینها افتخارات بزرگی است.
رهبر معظم انقلاب در معرفی شهید دستغیب اینگونه فرمودند: اگر به زمان خود ما برگردیم، عالِمِ عارفِ سالکی مثل شهید دستغیب را مشاهده میکنیم که واقعاً شهید دستغیب، هم مظهر معنویّت و روحانیت بود، هم مظهر اخلاق بود، هم مظهر جهاد بود. سال ۴۱ و ۴۲ که این مبارزه تازه شروع شده بود و ماها قم بودیم، آن روز نوارهای مرحوم دستغیب را از شیراز میآوردند قم و ما میشنفتیم. مرحوم حاج شیخ بهاءالدین محلاتی و بقیه علمای شیراز جلسه تشکیل داده بودند و سخنگوی این مجموعه مرحوم دستغیب بود که به نظرم ظاهراً در مسجد جامع شیراز اجتماع میکردند و سخنرانی میکرد و مانند اینها. و این ادامه داشت تا وقتی که شهید شد. یعنی همهجور شهیدی دارد؛
ایشان تاکید کردند: در همه میدانها شهدایی از این سرزمین، از این منطقه خودشان را نشان دادند و برجسته کردند؛ اینها شناسنامه شیراز است، شناسنامه فارس است.
آیتالله خامنهای با اشاره به دستدرازی دشمن به این مرز و بوم عنوان کردند: غلط کردند آن کسانی که خیال کردند میتوانند با چیزی مثل جشن سخیف هنر شیراز، شیراز را از حرم اهل بیت بودن و مرکز دین و ایمان بودن برگردانند به یک نقطه فسادگاه؛ اشتباه کردند؛ به معنای واقعی کلمه غلط کردند! ملّای بزرگ شیراز یعنی ملّاصدرا (رضواناللهعلیه) که به نظر ما جزء چهرههای برجسته فلسفه دنیا است، در معدود شعرهایی که از ایشان باقی مانده، این بیت را گفته:
در معرکه دو کَون، فتح از عشق است
هر چند سپاه او شهیدند همه
ایشان در ادامه بیان کردند: این مال یک ملّای فیلسوف است. یعنی این روحیه، این ترکیب زیبای دین و هنر و حماسه همینطور ادامه دارد. مرحوم دستغیب هم اهل معرفت و اهل شعر و اهل معنا و این چیزها بود؛ ما از نزدیک اینها را میدانستیم. و دیگران هم همینجور؛ اینها خیلی مهم است.
رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اهمیت برگزاری کنگره شهدای فارس فرمودند: کنگره شما این را باید نشان بدهد به کشور، این را باید ماندگار کند در کشور؛ باید نشان بدهید که برای یک ملت متمدن، دارای معرفت، پیشرو، آنچه مهم است، این است که دیندار باشد و حماسهساز باشد و هنرمند باشد؛ این سه با هم. هنر در خدمت دین، دین همراه با حماسه، حماسه در جهت پیشرفت ملت؛ اینها است که مهم است. از کنگره شما این باید دربیاید، این باید نشان داده بشود.
آیتالله خامنهای با اشاره به روشهای تاثیر گذاری افزودند: حالا شما این را با کتاب تأمین میکنید، با شعر تأمین میکنید، با سرود یا مثلاً نمایش تأمین میکنید، بالاخره این باید از آب دربیاید؛ باید این را نشان بدهید؛ این، آن چیزی است که ملّت ما به آن احتیاج دارد.
ایشان در ملامت دشمنان ایران عنوان کردند: امروز هم مثل همان زمانِ آن غلطکردههای دوران پهلوی، هستند کسانی که میخواهند هنر را از معنویت جدا کنند، هنر را از حماسه جدا کنند، اینها را در جهتهای گاهی متناقض یکدیگر پیش ببرند؛ امروز هم کسانی از تفالهها و پسماندههای آن تشکیلات هستند در میان کشور عزیز ما و این چهار دیواری باارزش ما. باید این سه جهت را تأمین کنید.
رهبر انقلاب توصیههای مؤکد خود را در خصوص برگزاری کنگره اینگون بیان کردند: تأثیر کنگره را رصد کنید. چون شما میخواهید اثر بگذارید دیگر؛ خیلی خب، رصد کنید ببینید مثلاً در رأس یک سال، این کنگرهای که شما باید این همه زحمت و تلاش به وجود آوردید، روی افکار عمومی، روی رفتار جوانان شما چه تأثیری گذاشته؛ چه تعداد از جوانهای شما تدینشان، مسجد رفتنشان، مجاهدت فکریشان، فکر کردنشان، کتاب خواندنشان، در جهت درست نگاه کردن و حرکت کردنشان پیشرفت کرده؛ این را رصد کنید. راهش را پیدا کنید؛ میتوانید؛ البته کار آسانی نیست. این رصد کردنها به معنای جاسوسی و مچگیری و مانند این حرفها تلقی نباید بشود؛ به آن جهتها و به آن راهها نباید برود؛ باید نگاه درست و تشخیص درست حاکم باشد.
ایشان تاکید کردند: میل به خدمت از آثار این کنگره است. باید ببینید میل به خدمت چقدر در جوان پیدا شده؛ خدمت فکری، خدمت جهادی، حضور در عرصههای خدمت: اردوهای جهادی، بسیج سازندگی، کار و آنهایی که به مراکز جنگی میروند و آثار تلاشهای سرداران عزیز ما را و مبارزان و بسیجیان دوران دفاع مقدس را میبینند؛ ببینید میل به اینها چقدر پیشرفت کرده. اگر دیدید پیشرفتی حاصل نشده، برگردید به کار خودتان و ببینید که مشکل کجا است؛ چرا نتوانسته اثر بگذارد؟ اگر دیدید پیشرفتی حاصل شده، نگاه کنید ببینید آن عامل پیشرفت چیست؛ آن را تقویت کنید. آن چیزی که توانسته این جوان را به پیش براند و حرکت بدهد چیست؟
آیتالله خامنهای احتیاج جوانان را شناخت گذشته کشور دانستند و فرمودند: جوانهای ما امروز احتیاج دارند به شناخت گذشته پُرافتخار کشور، به خصوص گذشته همین چند ده سال مربوط به انقلاب. ما در روایتها ضعیفیم؛ مثلاً آیا جوانهای ما ابعاد قضیه تصرف لانه جاسوسی را درست میشناسند و میدانند؟ آیا درست قضیه شروع جنگ هشت ساله را میدانند؟ اگر کسی به ذهنش بیاید که خب چرا هشت سال جنگ کردیم که این همه جوان از دست بروند، جوابش را بلدند؟ میدانند چه اتفاقی افتاد که اینجوری شد؟
ایشان ضمن تاکید روایتسازی گفتند: اینها روایت درست باید بشود. البته خوشبختانه من میبینم کارهای خوبی دارد انجام میگیرد؛ بعضی از کتابها، بعضی از نوشتهها، بعضی از کارها را تا جایی که فرصت هست، من مشاهده میکنم. خب، این راجع به این مسائل.
رهبر انقلاب فرمودند: ما امروز در گیر و دار یک مسئله اساسی و مهم در منطقه هستیم؛ همین مسائل مربوط به منطقه غرب آسیا، مسائل لبنان، مسائل غزه، مسائل کرانه باختری، اینها قضایای تاریخساز است؛ هر کدام از این حوادث میتواند منشأ یک جریان و یک حرکت تاریخی به یک سمتی بشود.
ایشان بابیان اینکه اگر امثال شهید یحیی السنوار پیدا نمیشدند که تا لحظه آخر بجنگند، سرنوشت منطقه یک جور بود، حالا که پیدا شدند، یک جور دیگر است ادامه دادند: اگر بزرگانی مثل شهید سید حسن نصرالله پیدا نمیشدند که جهاد و عقل و شجاعت و فداکاری و ازخودگذشتگی را با هم مخلوط کنند و به میدان بیاورند، حرکت یک جور بود، حالا که پیدا شدند، حرکت یک جور دیگر است؛ اینها خیلی مهم است.
آیتالله خامنهای در خصوص جایگاه غرب افزودند: در این چیزی که تا امروز واقع شده، یک شکست بزرگی به وجود آمده؛ نه فقط برای رژیم صهیونیستی، بلکه برای تمدّن غرب، برای فرهنگ غرب، برای ادّعاهای غرب؛ اینها یک شکست بزرگی خوردند. رژیم صهیونیستی شکست خورد، به خاطر اینکه فکر میکرد میتواند به آسانی گروههای مبارز را، مقاومت را منحل کند، نابود کند، امروز میبیند که پنجاه و چند هزار انسان بیدفاع و غیر نظامی را به شهادت رسانده، چند نفر از سران برجسته مقاومت را به شهادت رسانده اما در جبهه مقاومت آب از آب تکان نخورده؛
رهبر انقلاب تاکید کردند: جبهه مقاومت با همان قدرت، با همان عزم امروز دارد مبارزه میکند. این شکست نیست؟ این بزرگترین شکست است دیگر. این همه خرج کردند، این همه تلاش کردند، آمریکا با همه توانش به کمکشان آمد، خیلی از اروپاییها همینجور، این همه هم جنایت کردند، این همه چهرهشان در دنیا سیاه و زشت و منفور شد که حتّی در خیابانهای آمریکا علیه اینها راهپیمایی کردند، در دانشگاههای آمریکا علیه اینها راهپیمایی کردند، در عین حال گروههای مقاومت همچنان هستند؛ حماس هست، جهاد هست، حزبالله هست، مردم و جوانهای مبارز کرانه باختری هستند، بقیّه جاهای دیگر هم که مشغول مبارزهاند که هستند. این شکست بزرگی است؛ این بزرگترین شکست است.
ایشان در تبیین شکست غرب فرمودند: اما فقط این نیست؛ از این شکست بزرگتر، شکست «فرهنگ غرب» است؛ غربیها نشان دادند که در این چندین سال یا چند قرن، که دم از حقوق انسان و حقوق بشر و مانند اینها میزنند، یکسره دروغ گفتند؛ این جنگ این را نشان داد، این را ثابت کرد؛ یعنی ۱۰هزار کودک کشته شدند، شوخی است؟
آیتالله خامنهای با اشاره به جنایات رژیم کوکدککش صهیونیستی گفتند: کودک، مظهر معصومیت است، مظهر لطافت است، نقطه اساسیای است که عواطف انسان را برمیانگیزد؛ ۱۰ هزار نفراز این موجوداتِ معصوم را اسرائیل با بمب دو تُنی، با انواع و اقسام سلاح از بین برد، غربیها خم به ابرو نیاوردند. سیاستمداران غربی رسوا شدند، سیاست غرب رسوا شد، شکست خوردند؛ این شکست بزرگی است.
ایشان با تاکید بر اینکه دیگر کسی از «تمدن غرب» حرف نزند بیان کردند: تمدن غرب این است. این تمدن غرب است که برایش اهمیت ندارد که پول را از مردم خودش با انواع و اقسام راهها بگیرد و بفرستد برای اینکه بچههای کوچک و فرزندان معصوم کشته بشوند، خانوادهها نابود بشوند، ۱۰ هزار بچه شهید بشوند، چندین هزار بچه یتیم بشوند؛ این فرهنگ غرب است. دیگر حالا اگر کسی راجع به فرهنگ غرب اعتراض کرد، بیاعتباری آن را تصریح کرد، کسی نباید ملامتش بکند که آقا، شما اینجور نگویید؛ نه، فرهنگ غرب این است، تمدّن غرب این است، محصولِ این است. این بزرگترین شکستی است که برای غرب پیش آمد.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: پشت رژیم صهیونیستی را یک جبهه شرارت پُر کرده؛ یک جبهه شرارت به پشتیبانی از رژیم صهیونیستی صفآرایی کرده، آن وقت جبهه مقاومت، در مقابل آن جبهه شرارت است. این جبهه مقاومت در مقابل آن جبهه شرارت ایستاده، و به توفیق الهی پیروزی هم مال جبهه مقاومت است.
انتهای خبر/ن