محمد رضا حسنی سعدی گفت: شب عملیات بیت المقدس فرا رسید نماز مغرب و عشا را به جماعت خواندیم حاج آقا حقیقی یکی از علمای بزرگ کرمان نیز حضور داشتند. شنیدیم که پس از حرکت ما به سوی دشمن، ایشان محاسن مبارک را روی خاک جای پای رزمندگان گذاشته و برای نصرت اسلام و پیروزی […]
محمد رضا حسنی سعدی گفت: شب عملیات بیت المقدس فرا رسید نماز مغرب و عشا را به جماعت خواندیم حاج آقا حقیقی یکی از علمای بزرگ کرمان نیز حضور داشتند. شنیدیم که پس از حرکت ما به سوی دشمن، ایشان محاسن مبارک را روی خاک جای پای رزمندگان گذاشته و برای نصرت اسلام و پیروزی آنان دعا کرده است.
به گزارش اقطاع خبر؛ محمد رضا حسنی سعدی در مهر ماه ۱۳۳۸ در روستای سعدی به دنیا آمد. خانواده او کشاورز بود و او در همین خانواده تنگدست و متدین رشد کرد. محمد رضا دوران دبستان را در روستای خود به پایان برد و دوره دبیرستان را در کرمان گذراند.
آن روزها که زمزمه های دلنشین انقلاب از گوشه و کنار ایران بزرگ شنیده میشد، محمدرضا با این صدا هم نوا شد و وقتی بساط تاج و تخت پهلوی ها چیده شد، محمدرضا دانشجوی حسابداری بود. غائله کردستان او را از کلاسهای درس به کوهستانهای آلوده به ضد انقلاب کشاند و نه ماه در این دیار آشوب زده ماند تا مرهمی بر زخمه ای مردم مظلوم این خط باشد.
تجاوز جهانی عراق به ایران او را به جنوب کشاند در مرحله اول عملیات بیت المقدس در تاریخ ۱۰ اردیبهشت سال ۶۱ از ناحیه سینه مجروح شد و در همان حال به اسارت بعثی های نژادپرست درآمد در اسارت بود که خبر شهادت دو برادرش جواد و حسن را به او دادند که هر دو مفقودالجسد بودند و پیکر مطهر جواد پس از ۱۱ سال و پیکر مطهر حسن سال گذشته به میهن بازگشت. محمدرضا سه هزار روز اسارت را در بازداشتگاه های مخوف عراق گذراند و مرداد سال ۶۹ به خانه بازگشت خانه ای که به عطر دلاویز دو شهید مزین شده بود.
سردار محمد رضا حسنی سعدی در گفتگو با اقطاع خبر؛ در خصوص عملیات بیت المقدس گفت: این عملیات در تاریخ دهم اردیبهشت سال ۶۱ ساعت سی دقیقه بامداد آغاز شد. این عملیات طی چهار مرحله انجام شد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: اهداف عملیات بیت المقدس که پس از عملیات پیروزمندانه فتح المبین طراحی شد عبارت بود از انهدام نیروی دشمن حداقل با استعدادی بیش از دو لشکر، آزادسازی شهرهای خرمشهر، هویزه و پادگان حمید، آزاد سازی حدود ۶ هزار کیلومتر مربع از سرزمینهای اسلامی با انهدام و بیرون راندن نیروهای دشمن.
وی بیان کرد: قرارگاه قدس که در محور شمالی عملیات مأموریت داشت، شامل یگان های چهار تیپ مستقل از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تیپ ۳۱؛ عاشورا تیپ ۲۱ امام رضا، تیپ ۴۱ ثارالله، تیپ نور؛ یک لشکر و یک تیپ مستقل از نیروی زمینی ارتش؛ تیپ یک لشکر ۱۶، تیپ ۲ لشکر ۱۶، تیپ ۳ لشکر ۱۶، تیپ ۵۸ ذوالفقار.
سردار حسنی سعدی در عملیات بیت المقدس لشکر های سه، یازده و پانزده دشمن به میزان ۸۰ درصد منهدم شدند و طی چهار مرحله عملیات ۱۹ هزار نفر از نیروهای آنان اسیر و افزون بر ۱۶ هزار نفر کشته شدند و لشکرهای پنج و شش دشمن فرار و عقبنشینی کرده و به میزان ۲۰ درصد منهدم شدند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس ابراز کرد: دشمن در دفاع از حملات رزمندگان اسلام در این عملیات بیش از ۳۶ هزار نیروی پیاده به کار گرفت و از اسناد و مدارک قرارگاه مرکزی کربلا چنین برمی آید که چهل و یک گردان تانک با هزار و ۴۳۵ دستگاه تانک استعداد زرهی ارتش بعثی عراق را در منطقه عملیاتی عملیات بیتالمقدس تشکیل میداد.
وی بیان کرد: در این عملیات استعداد مکانیزه دشمن را هم ۳۸ گردان با هزار و ۳۳۰ دستگاه نفربر و استعداد توپخانهای آن را ۵۳۰ قبضه توپ گزارش کرده اند.
سردار حسنی سعدی تصریح کرد: پس از عملیات فتح المبین، عملیات بیت المقدس طراحی شد و لشکر ثارالله با سازمان رزمی تیپ ثارالله و تحت امر قرارگاه قدس در این عملیات شرکت کرد در این عملیات افتخار جانشینی گردان ادغامی شهید باهنر با گردان دوم تیپ تکاور ذوالفقار را داشتم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: دو طرف ما را تیپهای نور و بیت المقدس می پوشاندند، ماموریت اصلی تصرف پادگان حمید و جفیر، ایجاد اختلال در پشتیبانی و قطع ارتباط نیروهای دشمن در محورهای پادگان حمید با جبهه خرمشهر و انهدام دو لشکر اصلی دشمن لشکر ۵ و ۶ زرهی بود.
وی گفت: بعد از تمامی شناسایی ها و تهیه مقدمات کار با اصغر ایرانمنش تقسیم کار کردیم و ماموریت گردان در شکستن خط دشمن تصرف خط اول و تصرف خاکریز دوم و انهدام نیروهای آن و پاکسازی خط دوم با شعاع یک کیلومتر مشخص شد، ایرانمنش در پذیرش هر کدام از ماموریت ها اعلام آمادگی کرد من هم گفتم برایم فرقی نمی کند کدام ماموریت ها را انجام بعد هم قرعه انداختند و ماموریت شکستن خاکریز و خط اول دشمن به عهده ایرانمنش افتاد و او با اشتیاق توصیف ناپذیری از این قرعه استقبال کرد.
سردار حسنی سعدی عنوان کرد: شب عملیات فرا رسید نماز مغرب و عشا را به جماعت خواندیم حاج آقا حقیقی یکی از علمای بزرگ کرمان نیز حضور داشتند. شنیدیم که پس از حرکت ما به سوی دشمن، ایشان محاسن مبارک را روی خاک جای پای رزمندگان گذاشته و برای نصرت اسلام و پیروزی آنان دعا کرده است.
این رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: عملیات آغاز شد چاشنی اژدر بنگال برای گشایش معبر مفقود شد اما معبر به تدبیری دیگر گشوده شد. با فریاد الله اکبر و شجاعت و جسارت رزمندگان اسلام آتش پرحجم دشمن خاموش شد و خاکریز دشمن سقوط کرد.
وی بیان کرد: هر قدم از خاک پاک میهن در معبر عملیات را خون شهیدی رنگین و متبرک کرده بود با فریاد الله اکبر و راهنمایی نیروها را به خاکریز دوم کشاندیم؛ تیپ های نور و بیت المقدس به علت برخورد با باتلاق و رودخانه موفق به تصرف اهداف از پیش تعیین شده، نشدند.
سردار حسنی سعدی افزود: نیروهای ما از ساعت شروع عملیات تا ساعت یازده و نیم صبح فردا ۱۰ اردیبهشت سال ۶۱ با دشمن درگیر بودند در این چند ساعت تعدادی از نفربرهای دشمن به آتش کشیده شد و تعداد قابل توجهی از نیروهای آنان کشته و اسیر شدند و ما به امید رسیدن نیروهای کمکی مقاومت می کردیم البته این امید چندان رویایی و راهی نبود.
این رزمنده دوران دفاع مقدس اظهار کرد: فرماندهی با ارسال نیروهای کمکی و تقویت مواضع تصرف شده و حفظ منافع آزاد شده را پیش بینی کرده بود؛ ولی شرایط عکس این تدابیر و امیدها بود؛ اهداف از قبل تعیین شده تیپ ثارالله تصرف شده بود در حالی که مواضع طرفین از نیروی خودی خالی بود.
وی تصریح کرد: پاتک دشمن با سپیده صبح آغاز شد و زد و خورد در آن نقطه تا ساعت یازده و نیم ادامه داشت؛ ولی خالی بودن دو جناح، عدم پاکسازی دقیق مناطق پشت سر با طول چهار کیلومتر، شناسایی پی در پی هلیکوپترهای دشمن و عدم ارسال نیروی کمکی به علت شرایط خاص ماجرا را در آن نقطه و ساعت به نفع دشمن تمام کرد.
سردار حسنی سعدی خاطر نشان کرد: از این به بعد فصل جدیدی در زندگی ما آغاز شد؛ عدهای از رزمندگان شهید شدند و به وصال حق رسیدند و گروهی نیز با جراحت یا سالم اسیر شدند. یک ساعت قبل از اسارت تیری به شکم من اصابت کرد و زمین گیر شدم.
انتهای پیام/م
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق برای پایگاه خبری اقطاع خبر محفوظ است.
طراحی سایت : شهرالکترونیک کرمان