این بازدید از محله قُبه سبز شروع و در ادامه از محور مذهبی سادات خوشرو، بنای قُبه سبز، بازار عزیز، خانه اعظمی، مسجد آیتالله، بازار حاجآقا علی، کاروانسرای جَر، کاروانسرای گنجعلیخان، بازار کرمان، چهار سوق بزرگ بازار، کاروانسرا و تیمچه هندوها، بازار قلعه محمود و مسجد امام خمینی (ره) انجام شد.
حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادیسلیمانی امام جمعه کرمان در پایان این بازدید گفت: ایران در تاریخ جهان دارای پیشینهای دیرینه است و هر کجا تاریخ را ورق بزنیم، ایران بهعنوان کشوری قدرتمند و مستقل حضور داشته و کرمان در تاریخ ایران حضور پررنگی دارد.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان افزود: کرمان با داشتن میراث و قدمت دیرینه، جای آن دارد که مسئولان و متولیان از این دارایی حفاظت و این داشتهها را در معرض دید هموطنان و مردم دنیا که بهعنوان گردشگر به این شهر سفر میکنند، قرار دهند.
امام جمعه شهر کرمان ادامه داد: آنچه امروز دیدیم، بخشی از تاریخ کرمان بود و امیدوارم مسئولان موثر در حراست و حفاظت از میراثفرهنگی در کنار هم جمع شده و با برنامهریزی منظم در کنار ادارهکل میراث فرهنگی قرار گرفته تا با تبدیل این مسیر یه گذر تاریخ و فرهنگ بخشی از تاریخ کرمان را به تصویر کشیده تا گردشگرانی که به کرمان سفر کرده بهراحتی بتوانند از تاریخ واقعی، سابقه و قدمت این شهر آگاه شوند و امید آن دارم این امر بهزودی محقق شود.
بافت تاریخی متنوع و خوبی در کرمان داریم
امیر حسنزاده در حاشیه این بازدید گفت: امروز در کنار نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان و جمعی از مسئولان بخشی از بافت تاریخی کرمان را دیدیم و این مسیر بازدیدی فضای خوبی برای معرفی میراث فرهنگی این شهر است.
معاون اقتصادی استاندار کرمان افزود: کرمان بافت تاریخی خوب و متنوعی دارد، نیاز است با همدلی و همکاری استانداری، میراثفرهنگی، اوقاف و امور خیریه و شهرداری کرمان با تعریف اولویتبندی در راستای مرمت و ساماندهی ابنیه تاریخی اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: مرمت و بازسازی بافت تاریخی از یک منظر قدمت و فرهنگ مردم کرمان را زنده و در معرض دید عموم قرار داده و از یک نگاه با لحاظ کردن بعد اقتصادی به کمک دستگاههای متولی با توسعه صنعت گردشگری زنجیره ارزش در حوزه میراث فرهنگی تکمیل و عامل اشتغالزایی و تولید ثروت در بخش گردشگری است.
انتهای خبر/م