۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
عدم‌موفقیت در اجرای قوانین حمایت از جوانی جمعیت
عدم‌موفقیت در اجرای قوانین حمایت از جوانی جمعیت

عدم‌موفقیت در اجرای قوانین حمایت از جوانی جمعیت

در نشست تخصصی روز ملی جمعیت ضمن بررسی شرایط جمعیتی استان کرمان در سال ۱۴۰۳ تاکید شد که مسئولان مربوطه در اجرای قوانین حمایت از خانواده موفق نبوده‌اند. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، نشست تخصصی روز ملی جمعیت در سالن اجتماعات اداره‌کل ثبت احوال استان کرمان با حضور مدیرکل بانوان و […]


در نشست تخصصی روز ملی جمعیت ضمن بررسی شرایط جمعیتی استان کرمان در سال ۱۴۰۳ تاکید شد که مسئولان مربوطه در اجرای قوانین حمایت از خانواده موفق نبوده‌اند.

عدم‌موفقیت در اجرای قوانین حمایت از جوانی جمعیت

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، نشست تخصصی روز ملی جمعیت در سالن اجتماعات اداره‌کل ثبت احوال استان کرمان با حضور مدیرکل بانوان و خانواده استانداری کرمان، مدیرکل ثبت احوال استان کرمان، مدیرکل پدافند غیرعامل استان کرمان، رئیس بسیج کارمندان سپاه ثارالله استان کرمان و جمعی از کارشناسان و متخصصان این حوزه برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد قاسمی با اشاره به این‌ که تمام آحاد کشور وظیفه دارند در خصوص موضوع جمعیت که درگیر شخص، خانواده و کشور است، تلاش کنند، بیان کرد: در بحث ناترازی جمعیت این سه امر یعنی شخص، خانواده و کشور حائز اهمیت است، در سال ۱۴۰۵ پنجره بسته می‌شود و در سال ۱۴۳۰ ناترازی شدید جمعیتی به وجود خواهد آمد.

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان ادامه داد: در پایان سال ۱۴۰۳ جمعیت استان کرمان برابر با ۳ میلیون و ۴۳۳ هزار و ۸۳۳ نفر بوده است که ار این میان ۵۱ درصد مردان و ۴۹ درصد زنان بوده‌اند.

شهرستان کوهبنان دارای کم‌ترین جمعیت در سال ۱۴۰۳

وی عنوان کرد: شهرستان‌های کرمان، سیرجان و رفسنجان به ترتیب دارای بیش‌ترین جمعیت هستند از طرفی کوهبنان کم‌ترین جمعیت را در میان شهرستان‌‌های استان کرمان داراست.

قاسمی در ادامه به نرخ رشد جمعیت ۱۴۰۳ پرداخت و توضیح داد: شهرستان رودبار جنوب دارای بیش‌ترین نرخ رشد جمعیت و شهرستان بافت دارای کم‌ترین نرخ جمعیتی در میان شهرستان‌های استان کرمان هستند و البته رشد نرخ جمعیتی کشور ۰/۶ و استان نیز ۰/۸ است.

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان بدترین وضعیت نرخ رشد جمعیت را در سال ۱۴۰۳ دانست و تشریح کرد: میران نرخ رشد جمعیتی استان کرمان از سال ۱۳۹۰ که ۱/۵ بوده است به ۰/۴ در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

وی در ادامه به هرم جمعیتی استان اشاره کرد و گفت: در هرم جمعیتی سال ۱۳۷۵ شاهد جمعیت جوان و رو به امید هستیم اما در دهه‌های دیگر شاهدیم کم‌کم هرم جمعیتی رو به میان‌سالی می‌رود و پایه هرم ضعیف‌تر از بدنه می‌شود که پیش بینی‌ها نشان می‌دهد در آینده دچار مشکل خواهیم شد.

قاسمی در ادامه صحبت‌هایش به تعداد ولادت‌های سال ۱۴۰۳ اشاره و عنوان کرد: ۴۴ هزار و ۴۸۰ موالید در سال گذشته داشتیم که از این میان ۲۲ هزار و ۶۷۲ واقعه ولادت متعلق به پسران و ۲۲ هزار و ۱۰۸ واقعه ولادت متعلق به دختران بوده است، به آزاری هر ۱۰۰ واقعه ثبت شده برای دختران ۱۰۳ واقعه برای پسران ثبت شده است.
وی افزود: طبق آمارها در هر ماه ۳ هزار و ۷۳۲ واقعه تولد ثبت می‌شود یعنی در طول شبانه‌روز ۱۲۳ تولد و در هر ساعت پنج نفر در کرمان متولد می‌شوند.

گلباف دارای کم‌ترین میزان ولادت در سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان ادامه داد: با توجه به جمعیت شهرستان‌ها کرمان دارای بیش‌ترین ولادت و گلباف دارای کم‌ترین میزان ولادت در سال گذشته بوده است همچنین نرخ عمومی ولادت در کشور ۱۱ در ۱۰۰۰ بوده است اما در استان کرمان این نرخ در ۱۳ در ۱۰۰۰ بوده است البته در شهرستان‌های استان کرمان رودبار با نرخ ۲۴ در ۱۰۰۰ و کوهبنان ۶ در ۱۰۰۰ دارای بیش‌ترین و کم‌ترین نرخ ولادت بوده‌اند.

قاسمی تاکید کرد: طبق نظر کارشناسان در یک جمعیت پویا باید نرخ عمومی ولادت ۱۸ در ۱۰۰۰ باشد این در حالی است که نرخ عمومی ولادت از ۱۹/۳ در ۱۰۰۰ در سال ۱۳۹۰ به ۱۳/۶  در ۱۰۰۰ در سال ۱۴۰۳ رسیده‌ایم.

وی عنوان کرد: بر طبق نمودارها گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال گروه سنی مادران در سال ۱۴۰۳ بوده است و بر این اساس می‌توان تفسیر کرد که بچه سوم به بعد و بالا رفتن سن ازدواج و فرزندآوری بالا رفته است.

در ادامه مدیرکل ثبت احوال استان کرمان به میزان تعداد وفات استان کرمان اشاره کرد و گفت: ۱۴ هزار و ۳۴۴ نفر آمار ثبت فوتی در سال گذشته بوده است که از این میان ۵ هزار و ۸۰۶ نفر زن و ۸ هزار و ۵۳۸ نفر مرد بوده است به بیانی دیگر در هر ماه یک هزار و ۱۹۵ نفر، در شبانه‌روز ۳۹ نفر از در هر دو ساعت سه نفر فوت شده است.

قاسمی همچنین گذری به نرخ عمومی فوت استان کرمان در سال ۱۴۰۳ زد و عنوان کرد: از تعداد کل وفات در استان،  شهرستان کرمان دارای بیش‌‌ترین میزان وفات و کوهبنان کم‌ترین تعداد وفات و البته گروه سنی ۷۰ تا ۷۴ دارای بیش‌ترین ثبت فوتی در یک سال گذشته بوده است.

وی توضیح داد: جای تحقیق بیش‌تر دارد چرا که میزان فوت کم‌تر از یک سال و میزان فوتی ۱۵ تا ۱۹ سال دارای نرخ بالایی است.

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان ادامه  داد: تعداد ازدواج‌های ثبت شده در استان کرمان در سال ۱۴۰۳، ۱۹ هزار و ۲۸۳ واقعه بوده است در واقع به بیانی دیگر  یک هزار و ۶۰۷ ازدواج در ماه، ۵۴ واقعه در شبانه‌روز و هر ساعت دو ازدواج ثبت شده است.

قاسمی بیان کرد: طبیعی است که با کم شدن جمعیت میزان ازدواج ثبت شده نیز کم خواهد شد و متاسفانه نرخ ازدواجواز سال ۱۳۹۳ سیر نزولی داشته است اکنون رودبار جنوب بیش‌ترین نرخ ازدواج و راور دارای کم‌ترین میزان نرخ ازدواج است.

در اجرای قوانین حمایت از خانواده موفق نبودیم

در ادامه این نشست تخصصی ندا نظامی مهم‌ترین مسئله حال حاضر را  بحران جمعیت دانست و تاکید کرد: علی‌رغم این‌که همه فکر می‌کنند در شهرستان‌های جنوبی یک زندگی سنتی وجود دارد اما طبق آمار طول زندگی کوتاه است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری عنوان کرد: عدم توازن باعث شده که مسائل و مشکلات عدیده‌ای را در جامعه شاهد باشیم، بایستی مسائل فرهنگی هم‌پایه یا مسائل اقتصادی و در کنار مسائل فرهنگی رشد کند.

وی تاکید کرد: در خصوص مسائل فرهنگی علی‌رغم این که متولیان زیادی دارد و به سازمان‌ها و دستگاه‌ها گوناگون بودجه‌های فرهنگی اختصاص می‌یابد اما در واکاوی مسائل و در بطن جامعه شاهدیم که چقدر کار نکردیم و ایم کار نکردن‌ها موجب شده که مردم ضرر کنند و کشور هزینه بپردازد.

نظامی بانوان را محور اصلی خانواده دانست و گفت: بانوان نقش کلیدی و مهمی در شکل‌گیری و پایداری جمعیت دارند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان تاکید کرد: متاسفانه باید گفت در اجرای قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت موفق نبودیم و دستگاه‌ها به تکالیف خود عمل نکردند و باعث شد مردم از مراجعات مکرر به دستگاه‌هایی که متولی بودند، ناامید شوند و در نهایت کاهش جمعیت در سال گذشته زنگ هشدار مجددی را به صدا در آورد.

وی به تغییر نگرش‌ها، باورها و انتخاب‌های زنان در زمینه فرزندآوری و تربیت فرزندان تاکید کرد و توضیح داد: باید موانع پیش‌روی زنان را باید شناخت و بستر مناسب برای فرزندآوری و مادری کردن را فراهم کرد.

نظامی با گلایه از پرداخت حقوق و مزایا کارمندان و حق عائله‌مندی به مردان عنوان کرد: این اتفاق عملاً سبب ایجاد تفاوت فاحش میان حقوق زنان و مردان شد و در نهایت تبدیل شدن زنان به نیروی کار ارزان سبب شده که امروز مجدداً مشکل جدیدی برای جامعه ایجاد کنیم.

استفاده از ظرفیت بسیج برای نجات از بحران جمعیت

عابدین عسگرپور از جمله دیگر افرادی بود که در این مراسم به بررسی و واکاوی بحران جمعیت پرداخت.

رئیس بسیج کارمندان سپاه ثارالله استان کرمان اگر طرح‌های تشویقی فرزندآوری به درستی اجرا می‌شد، کمک شایانی برای تحقق افزایش جمعیت بود.

وی تاکید کرد: اگر بنیاد مسکن و شهرسازی سنگ‌اندازی نمی‌کرد و به بهانه‌های قرمز بودن فرم‌های متعدد افراد را طرد نمی‌کرد شاید بهتر بود، اگر قرار است تشویق صورت بگیرد بنابراین نباید نگاه کرد که فرد خانه دارد یا خیر، بلکه یک تشویق است و باید شامل حال او شود و قطعاً باید پرداخت شود.

عسگرپور ادامه داد: باید مشوق‌های دیگری در راستای برپایی ازدواج گذاشته شود تا به ازدواج جوانان کمک شود و اماکنی برای ازدواح آسان ساخته شود خوشبختانه اکنون بسیج مکانی را دارد که مراسم ازدواج در آن با کم‌تر از یک میلیون برپا می‌شود.

وی در ادامه اشتغال جوانان را بسیار مهم دانست و گفت: درآمد مکفی باید به گونه‌ای باشد که فرد بتواند یک زندگی را اداره کند و ما نیز به دنیال این هستیم که چگونه از ظرفیت بسیج استفاده کنیم تا از این بحران نجات یابیم.

انتهای خبر/ پسند


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*