۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
مدیریت بهینه تأمین برق سبب افزایش کیفیت بسته
مدیریت بهینه تأمین برق سبب افزایش کیفیت بسته

مدیریت بهینه تأمین برق سبب افزایش کیفیت بسته

عضو هیأت علمی بخش تحقیقات باغی گفت: تأمین پایدار برق باغات و آموزش باغداران در مدیریت بهینه آب و تغذیه درختان تحت تنش، سرمایه‌گذاری روی آینده این صنعت است. به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر» به نقل از روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ علی اسماعیل‌پور بر مدیریت بهینه برق […]


عضو هیأت علمی بخش تحقیقات باغی گفت: تأمین پایدار برق باغات و آموزش باغداران در مدیریت بهینه آب و تغذیه درختان تحت تنش، سرمایه‌گذاری روی آینده این صنعت است.

مدیریت بهینه تأمین برق سبب افزایش کیفیت بسته

به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر» به نقل از روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ علی اسماعیل‌پور بر مدیریت بهینه برق در فصل گرما تأکید کرد و گفت: کم‌آبی ناشی از قطع برق باعث کاهش کمی محصول (افزایش پوکی میوه، افزایش نا خندانی و کاهش اندازه میوه یا افزایش اونس میوه) می‌شود به‌طوری‌که اونس یک رقم تا ۶ اونس افزایش می‌یابد.

وی اذعان کرد: تنش آبی ایجاد شده همچنین باعث کاهش کیفیت میوه پسته (ترک‌خوردگی میوه و افزایش درصد زودخندانی میوه، آفتاب‌سوختگی برگ و میوه) می‌شود.

عضو هیأت علمی بازنشسته بخش تحقیقات زراعی و باغی افزود: کاهش رشد رویشی و اندازه درختان خسارت دیگری است که متأسفانه در کوتاه‌مدت دیده نمی‌شود؛ ولی اثرات آن در سال‌های بعد مشخص می‌شود.

اسماعیل‌پور مدعی شد: همچنین در صورت ادامه شرایط تنش کم‌آبی ناشی از قطع برق، تنش شوری افزایش و باعث خشکیدگی درختان جوان و بارور ضعیف می‌شود که تأثیر آن بر عملکرد محصول سال آینده نیز از جمله عوارض دیگر این خسارت است.

وی افزود: به‌طوری‌که کاهش رشد رویشی و ضعف درختان باعث کاهش تشکیل جوانه گل می‌شود که عملکرد محصول سال آینده را تحت‌تأثیر و کاهش می‌دهد.

عضو هیأت علمی بازنشسته بخش تحقیقات زراعی و باغی کرد: افزایش خسارت برخی آفات و بیماری‌ها نیز در این شرایط وجود دارد، به طور مثال احتمال افزایش خسارت نماند و افزایش آلودگی به سم افلاتوکسین به دلیل افزایش درصد زودخندانی وجود دارد، به‌طورکلی خسارت خاموشی‌های برق در باغات میوه و مخصوصاً باغات پسته که عمدتاً در مناطق کویری با آب‌های شور و دوره‌های طولانی آبیاری دو ماهه و بیش‌تر مدیریت می‌شوند، بسیار چشمگیرتر از محصولات زراعی است که در برنامه‌ریزی‌های مسئولان لازم است، مدنظر قرار گیرند.

اسماعیل‌پور بیان کرد: هر درخت پسته یک سرمایه چندین ساله است که حفاظت از آن، حفاظت از امنیت غذایی و اقتصادی کشور برای دهه‌های آینده است؛ لذا این چالش، فرصتی  برای بازنگری اساسی در زیرساخت‌ها و مدیریت منابع به‌منظور حفاظت از این سرمایه ملی و تضمین رونق پایدار آن است.

وی خاطرنشان کرد: توجه به این خسارت‌های پنهان، انگیزه‌ای قوی برای توسعه باغات پایدار و مقاوم ایجاد می‌کند، برنامه‌ریزی برای تأمین پایدار برق باغات و آموزش باغداران در مدیریت بهینه آب و تغذیه درختان تحت تنش، سرمایه‌گذاری بر روی آینده این صنعت است.

انتهای خبر/ طهماسبی


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*