وی ادامه داد: اخیراً در سطح دنیا و کشورها تهدیدهایی در حوزه بیوتروریسم اتفاق میافتاد و بر اساس دستورالعملهای موجود و ابلاغی، با یک پشه مهاجم باید تا چند وقت آینده طرف باشیم که البته در منطقه جنوب و شمال و نوار ساحلی خزر پشه آئدس وارد کشور شده است.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استان کرمان تصریح کرد: پشه آئدس در دنیا بوده؛ اما اخیر در خاورمیانه و کشور ما و محدودههایی از شمال کشور نیز وارد شده است.
وی ادامه داد: شهرداران وقتی به منطقه برگشتند از مسئول بهداشت منطقه یا دانشگاه علوم پزشکی بخواهند راجع به این پشه توضیح به آنها بدهد.
کریمی اظهار کرد: این پشه هم روزگرد و هم شبگرد است؛ در طول روز نیز حداقل میتوانند ۲۰ تا ۳۰ نفر را گزش داشته باشند.
وی افزود: در نقشهها در شهرستان چابهار در یک ماه گذشته حضور پشه آئدس اتفاق افتاده و مواردی از بیمار تب دنگی در این شهر شناسایی شده و در بیمارستان بستری هستند.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استان کرمان بیان کرد: این پشه در برخی شهرستانهای دو استان جنوبی کشور در هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان استقرار پیدا کرده است و منتظر بیمارهای تب دنگی باشیم.
کریمی گفت: در ۱۰ روز گذشته موارد این بیماری بیشتر شده؛ چرا ما باید به پشه آئدس اهمیت بدهیم، زیرا مرگ و میر این پشه به روایتی بیشتر از کرونا است.
وی اظهار کرد: چون در انتقال بیماری توسط پشه آئدس عامل انسانی مطرح نیست؛ لذا مراقبتها باید متفاوت باشد.
کریمی تصریح کرد: اگر به تخم این پشه بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ روز آب نرسد لارو این پشه پس از رسیدن آب میتواند زنده بماند و این پشه البته در آبشور خودش را تکثیر نمیکند، لذا در آبهای راکد شیرین تکثیر میشود.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع و ویژگیهای این پشه، کنترل فیزیکی، مدیریت و بهسازی محیط، حذف تغییرات دائمی زیستگاههای لارو و غیره جزء مواردی است که باید در مواجهه با این پشه مورد توجه باشد.
مدیرعامل پدافند عامل استانداری کرمان گفت: این پشه بهشدت به رنگ مشکی علاقه دارد و بهترین زیستگاه و محل تخمریزی آن لاستیک فرسوده خودرو است که در زیستگاهها و شهرهای محل تخمریزی این پشه دیده شده است.
وی گفت: این پشه اغلب در محل انبار لاستیکهای فرسوده، آپاراتیها، آب زیر گلدانها، کولرها و آبهای راکد بوده است.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/بارانی