جریان قطعیهای امروز برق هم همین است در حالی که نمایندگان قدرت در رسانهها مرتب بر طبل ناترازی میکوبند اما این عدم مدیریت است که بیشتر خودنمایی میکند.
وقتی به نمای کلی کشور مینگریم چند مورد بسیار خود را نشان میدهد در حالی که ما تولیدکننده برق هستیم به سمتی حرکت میکنیم که مانند کشورهایی همچون عراق سوریه و افغانستان که جنگزده هستند، زندگی کنیم و البته سیاستهای کشور را برخی به سمتی سوق میدهند تا مافیاهای جدیدی همچون مافیای واردات موتوربرقهای خانگی و مافیای واردکننده سل و پنلهای خورشیدی را در کشور مشاهده کنیم.
به نظر میرسد از سلاطین سکه و ارز به سمت سلاطین جدید که کارشان واردات موتوربرق شده است در حرکتیم و این حرکت شتابی چند مرحلهای را دارد.
سدهایی که به یکباره خشک شدند، برقی که به یکباره ناتراز شد و از سوی دیگر ژنراتورهای کوچکی که با سوخت گازوئیل در مقابل مغازهها یکی یکی سبز شده است باید فهمید که هدف اصلی مشکل ما برق و تولید آن نیست بلکه توجیهی منطقی برای وارداتچیان در جهت خروج ارز از کشور است.
آنچه مشهود است به زودی دولت خودش هم سهمی برای واردکنندگان از ارز دولتی در نظر میگیرد که به بهانه تأمین ناترازی برق لازم است موتوربرقهای کوچک را وارد کنند و این هم راه جدیدی را ایجاد خواهد کرد.
در حالی که دانشمندان هستهای ما توانستهاند از این دانش بهرهها برده و رادیو داروهای را تولید کنند و آب خلیج فارس را شیرین کنند متأسفانه با کشیدن کشور به سمت چالشهای برقی و واردات انواع محصولاتی که مقطعی هستند عملاً جلوی سیاستهای تولید برق هستهای گرفته شده است.
اگر اندکی به آینده ایران نگاه شود خواهیم دید چهار سال بعد که دولت چهاردهم به کار خود پایان میدهد چه ضررهایی تنها از برق در کشور متحمل شدهایم.
زیرا امروز همه چی به سمت خصولتی شدن در حرکت است، از بدنه دستگاهها وارداتچیان با راههای قانونی آنچه که ملزومات است را وارد میکنند تا لحظهای نیاز به توسعه و تولید برق هستهای احساس نشود.
گزارشها همچنین نشان میدهد که قیمت موتور برق در بازار طی ۴۵ روز گذشته بیش از ۲۷۰ درصد افزایش یافته و بسیاری از آنها بدون گارانتی و با برندهای ناشناخته چینی عرضه میشوند.
شایان ذکر است که خبرگذاری تسنیم هم در اردیبهشتماه خبر از واردات ۵ میلیاردی موتوربرقها داده و عنوان کرده بود که طی ماههای اخیر یک فرد با همکاری یک شرکت پوششی در شنژن چین، محمولهای به ارزش ۵ میلیارد دلار شامل موتوربرق، ژنراتور خانگی و تجهیزات اضطراری تأمین برق وارد کشور کرده است.
تسنیم تأکید کرده بود؛ که این واردات در سکوت رسانهای انجام شده و بلافاصله پس از ورود تجهیزات، موج جدید خاموشیها آغاز شد. برخی کارشناسان معتقدند قطع برق برنامهریزی شده، باعث ایجاد تقاضای مصنوعی برای خرید این تجهیزات در بازار داخلی شده است.
بعد از این ماجرا نمایندگان مجلس درخواست تحقیق و تفحص در این عرصه را داده بودند که جنگ ۱۲ روزه آن را به حاشیه رانده است، لذا ما هم امیدواریم پشت پرده اعلام تعطیلیهای کشور به بهانه شدت گرما و البته مدیریت مصرف آب و برق، واردات دیگری در سکوت رسانهای نباشد و از سوی دیگر نمایندگان در خواب غفلت فرو نروند و این مطالبه به حق مردم را پیگیری کنند.
انتهای خبر/ طهماسبی