وی افزود: در این روزها به همه افراد بهویژه افراد مسن، خانمهای باردار، کودکان و خردسالان و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند توصیه میشود مگر در مواقع ضروری کمتر در هوای گرم و آفتاب ظاهر شوند. در این روزها همچنین توصیه میشود که افراد در و پنجره محیطهای اداری و مسکونی را بسته نگه دارند تا هوای گرم بیرون وارد محیط مسکونی و استراحت و محیط کار نشود.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه اگر افراد مجبور به فعالیت در محیط بیرون هستند سعی کنند ساعات کاری و فعالیت خود مانند دوچرخهسواری و دومیدانی را به ساعاتی که هوا خنکتر است منتقل کنند، گفت: افراد از فعالیت در ساعات ۱۱ ظهر تا چهار بعد از ظهر که هوا گرمتر است، خودداری کنند.
وی با بیان اینکه افراد در این روزها از لباسهای نازک سفید و نخی استفاده کنند که گرمای کمتری را جذب میکند، افزود: افراد در این روزها نوشیدن مایعات را حتی قبل از وقتی که تشنه میشوند در دستور کار خود داشته باشند.
صابری با اشاره به اینکه بهترین نوشیدنیها ابتدا آب و بعد از آن دوغ، آبمیوههای طبیعی و شربتهایی مانند خاکشیر و شربت آبلیمو است، بیان کرد: توصیه میشود که افراد از نوشیدن مایعات کافئیندار، چای، قهوه، نسکافه و مشروبات الکی بهشدت خودداری کنند؛ این نوشیدنیهای علاوهبر گرم بودن، با افزایش سوخت و ساز در بدن نیز تولید حرارت کرده و دمای بدن را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه در صورت مواجه شدن با فرد گرمازده با تلفن اورژانس تماس گرفته و مشاورههای تلفنی لازم را دریافت کنند، گفت: در این شرایط نوشاندن مایعاتی که برای پیشگیری توصیه شده برای درمان فرد گرمازده هم مفید است، همچنین توصیه میشود بدن فرد گرمازده را مرتب مرطوب کرده و فرد را از محیط گرم به محیط خنک منتقل کنند.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به علائم گرمازدگی، بیان کرد: گرمازدگی با علائمی چون سردرد، سرگیجه و تهوع همراه است و در موارد شدیدتر ممکن است علائمی چون اسهال، دلدرد و کاهش سطح هوشیاری، کما و تشنج نیز داشته باشد و توصیه میشود از نوشاندن مایعات به فردی که دچار کاهش سطح هوشیاری شده خودداری شود.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/بارانی