محیط مصلا برای حضور مهمانان آماده شده بود از هر گوشهای بوی یک خدمترسانی به مشام میرسید از آشپز لشکر ۴۱ ثارالله گرفته که بوی عطر گلاب و بهار نارنج شربت زعفرانش کل مصلی را گرفته بود، تا بوی نان روغن جوشی چریک پیر که همه را به سمت خود جذب میکرد.
وقتی کنار میز شربت ایستادیم شنیدم که همه به شوخی میگفتند؛ این شربت شهادت است، البته خودش (آشپز لشکر) هم اقرار میکرد که پای ثابث شربتهایش شهید جزینیزاده بوده است که با آوردن نامش اشک در چشمانش حلقه میزد، گویا او نیز بسیار این شهید را دوست داشته است.
در گوشهای از مصلی نیز بوی نان و روغن جوشی چریک پیر به مشام میرسید، موکب شهدای خانوک به سرکردگی زهرا اسدی که سردار سلیمانی او را «چریک پیر» نامیده بود و سالها نقشآفرین میدانهای نبرد بوده است، مشغول بود و با درگذشت وی اکنون دخترش جای مادر را گرفته و راهش را پر قدرت ادامه میدهد.
کمی آن طرفتر بوی خاک نمخورده فضا را معطر کرده بود و زنانی دور هم جمع شده بودند و در حال ساخت ماکت نقشه کشور ایران بر روی خاک بودند جایی که با عکسهای شهدای زن دوران دفاع مقدس احاطه شده بود و عکس سردار شهید در میان این نقشه ساخته شده رخ مینمود.
البته ماشینآلات جنگی هم جذابیت بیشتری را به محیط داده بود و بیش از هر زمان دیگری پای ثابت هیجان و جذابیتش به کودکان و دهه نودیها تعلق داشت.
سردار ناصر بهروز نیز در اولین روز از برگزاری عملیات طریقالقدس به جزئیات این بازروایی اشاره کرد و گفت: به مناسبت آغازین روزهای هفته دفاع مقدس یک سری برنامهها در مجموعه استان پیشبینی شده است.
جانشین فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان ادامه داد: بخشی از این برنامهها شامل برگزاری نمایشگاه ادوات و تجهیزات نظامی است که امروز در مصلای امام علی (ع) مستقر شدهاند که متعلق به مجموعه لشکر ثارالله، تیپ ۳۸ ذوالفقار و همچنین مجموعه هوافضای سپاه است که برای آشنایی مردم، جوانان و نوجوانان جهت بهرهمندی از دستاوردهای نظامی استقرار یافتهاند.
وی نیز به برنامه بازسازی عملیات طریقالقدس اشاره کرد و گفت: یکی از عملیاتهای موفقی که رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس انجام دادند که خیرات و برکات زیادی هم داشته و دلاورمردان کرمانی به فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی در این عملیات نقشآفرینی کردند، عملیات طریقالقدس بوده است.
بهروز ادامه داد: کرمانیها بسیار خوب در این عملیات کار کردند، بنابراین در اینجا بازسازی عملیات طریقالقدس را طراحی و برنامهریزی کردیم که با محوریت شهید اکبر محمدحسینی این عملیات بازسازی شده، زیرا وی بهعنوان یک شهید شاخص در این عملیات نقشآفرینی بهسزایی داشته است.
وی عنوان کرد: این نمایشگاه به مدت پنج شب طراحی شده است چنانچه استقابل بیشتری صورت گیرد، تا هفت شب هم تداوم خواهد داشت و یکی از اهدافی که در بازسازی این عملیات دنبال میکنیم، انتقال فرهنگ دفاع از نوع مقدس آن است.
جانشین فرمانده سپاه ثارالله کرمان ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بسیار ضرورت دارد انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای امروز است، زیرا این میراث گرانبهایی است که در دوران دفاع مقدس خلق شده و امیدواریم که بتوانیم به مردم خودمان، آحاد جامعه، خاصتاً جوانان و نوجوانان به خوبی و شایستگی آن را انتقال بدهیم.
بعد از عبور از تمامی موکبها و ادوات جنگی به محل برگزاری سینمایش عملیات طریقالقدس رسیدم صندلیهایی چیده شده و محیطی ساخته شده که ترس و وحشت را به مخاطب القاء میکرد.
با عبور خودروی داعش و شهادت یک زن عرب برنامه آغاز شد و ترس چند برابر به دلها نفوذ کرد گرچه نشان میداد، مقاومت هنوز هم ادامه دارد و نور دفاع مقدس خاموش شدنی نیست اما ترس از دشمن مشهود بود.
برنامه با جنگ نیروهای ایرانی و عراقی بر روی پل صابله ادامه یافت و با شهادت اکبر محمدحسینی بهعنوان فرمانده عملیات طریقالقدس در زیر پل صابله پایان یافت و هیجان جنگ و صدای ادوات جنگی در گوشها ماندگار شده بود.
مردم یکی پس از دیگری از محل نمایش خارج شده و دو به دو از هیجان این برنامه با هم سخن میگفتند، برخی هیجان بیشتر و گروهی روایت زیادتری را از شخصیت این شهید عزیز را مطالبه میکردند اما حرف یکسان همه این بود که این شهید را بسیار کم میشناسند و از لقب گرفتن نام شهید محمدحسینی به «اکبر تیانتی» که رهبر انقلاب به وی مخلّص کرده بود، نیز ابراز بیاطلاعی میکردند.
انتهای خبر/ طهماسبی