وی افزود: بیش از ۳۹۰ هزار هکتار از این عرصهها را کانونهای بحرانی فرسایش بادی تشکیل میدهند که این کانونها تقریباً در شهرستانهای تحت پوشش این ادارهکل به ویژه مناطق بیابانی جازموریان که شامل قلعهگنج و رودبار جنوب میشود، پراکنده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان عرصههای بدون پوشش گیاهی، بستر خشک رودها، زمینهای کشاورزی بایر و رها شده را از اصلیترین منابع برداشت ماسه عنوان و تأکید کرد: طرح محوری بادشکن اطراف مزارع به منظور کنترل و کاهش فرسایش بادی از سطح مزارع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
رحیمینیا در ادامه به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اشاره و تصریح کرد: در راستای این طرح تاکنون طی انعقاد ۶۲۳ فقره تفاهمنامه مشارکتی با جوامع محلی، بالغ بر ۷۴۵ هزار اصله نهال به طور رایگان در بین مردم توزیع گردیده که این میزان منجر به احداث یک هزار و ۳۹۶ کیلومتر بادشکن زنده اطراف مزارع و باغات کشاورزی شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طی سال گذشه با هدف مدیریت بحران فرسایش بادی در سطح منطقه میتوان به اقدامات شاخصی نظیر، آبیاری و مراقبت از نهالکاری مناطق بیابانی در سطح ۳ هزار و ۶۹۶ هکتار، تهیه طرح کانون های فرسایش بادی به مساحتی بالغ بر ۶ هزار هکتار و اجرای پروژه مدیریت هرز آب به میزان ۴۳۵ هکتار اشاره کرد.
منبع: دقیانوس
انتهای خبر / فلاح