مردم دیار کریمان که از روز اول ماه محرم سیاه پوشیده و با اجرای آئینهای ماه محرم، ارادت خود را به ساحت سالار شهیدان نشان دادند، در روز عاشورا با شرکت در مجلس عزاداری و مرثیهسرایی، دلبستگی خود را به امام حسین(ع) و یاران باوفایش به اوج می رسانند.
آئینهای روز عاشورا در سراسر استان پهناور کرمان از ساعات ابتدایی روز دهم ماه محرم و با قرائت زیارت عاشورا آغاز میشود، سپس هیأتها و دستههای عزاداری سینهزنی و زنجیرزنی، در حسینیهها، تکایا و سایر اماکن مقدس حضور پیدا مییابند، مردم مؤمن و معتقد نیز این دستههای عزاداری را با اشک و ماتم همراهی میکنند و بر سر و سینه میزنند.
در عاشورا و غمانگیز ترین روز تاریخ، هر شهر و روستای کرمان با انجام آئینها و مراسم خاص این روز مانند جوشزنی، سنگزنی، علمگردانی، تعزیه، شبیهگردانی و غیره گوشهای از عشق و علاقه خود را به اهل بیت(ع) ابراز میدارند.
اوج عزای کرمانیها در عاشورای حسینی
پخش نذورات و اطعام حسینی نیز توسط مومنان و ارادتمندان امام حسین(ع) در روز عاشورا توسط اهالی استان کرمان جزو سنتهای پسندیده این روز است که عزادارن با خوراکیهای محلی مانند آبگوشت سنتی موسوم به آبگوشت امام حسینی (ع)، شله زرد و انواع شربت پذیرایی میشوند.
در دیار کریمان قومیتها، مذاهب و طوایف مختلفی سکونت دارند، عزای امام سوم شیعیان با حضور زرتشتیان، اهل سنت به ویژه در شرق و جنوب استان نیز با انجام آئینهایی گرامی داشته می شود.
در شهر کرمان نیز عزاداران و دلدادگان حسینی در اماکن مذهبی مانند بازار تاریخی، صفه عزاخانه، بیت سادات خوشرو، تکیه فاطمیه، حسینیه ثارالله و غیره جمع می شوند و به نوحهخوانی و عزاداری در رثای حضرت اباعبدالله(ع)، خاندان و یارانش میپردازند.
متدینین کرمانی به یاد آخرین نماز امام حسین(ع) در صحرای کربلا و در میانه نبرد با لشکر یزیدیان، نماز ظهر عاشورا را برپا میدارند تا سیره آن امام همام را در برپایی شعائر واجب دینی زنده نگه دارند.
عصر و غروب عاشورا نیز مردم سوگوار با آتشزدن خیمهها و روشن کردن شمع و مرثیهسرایی، در مصیبت زنان و کودکان اهل بیت پیامبر (ص) که در تاریکی دشت کربلا سرگردان بیابان شده بودند، عزاداری و نوحهسرایی و آئین شب شام غریبان را ادا میکنند.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/ جعفری