این شاعر کرمانی ادامه داد: حافظ شاعری متبحر عزیز، ارزشمند و حافظ قرآن بود و بسیاری از ادبیات و ابیات شعری او، ترجمان همان مفاهیم قرآنیست. یعنی در واقع شعر حافظ مضامین عرفانی، اخلاقی و عاشقانه دارد که شعرهای عرفانی و اخلاقیاش بیشتر مبتنی بر قرآن است و از درون آیات قرآنی آنها را کشف کرده است.
وی بیان کرد: حافظ شیرازی دارای دیوان بسیار ارزشمندی است که بنا بر نظر مشهور، ۵۰۰ غزل دارد که الهام ۵۰ ساله زندگی اوست و این مجموعه ارزشمند و هنرمندانه میتواند در زندگی همه هنرمندان مؤثر باشد. به این معنی که تمام هنرمندان و شاعران ما میتوانند حافظ بلندمرتبه را به عنوان الگوی مجسم در مقابل چشمان خود قرار دهند و از همه کارهای ادیبانه، فاخر و نظم وی بهرهبرداری کامل کنند.
منتظری با بیان اینکه درونمایه شعر حافظ بهگونهای است که موسیقیدان، شاعران و ادیبان میتواند از مجموعه گفتههای حافظ استفاده بهینه را ببرد، اظهار کرد: برخی از اشعار وی ممکن است چندپهلو باشد و برخی مفاهیم آن را درک نکنند، بنابراین در این مسیر مرشد راهی را میخواهند که تمام زمینههای شعری نهفته در این اشعار را توجیه و باز کند تا خدای نکرده کسی گرفتار گمراهی نشود.
این شاعر کرمانی تأکید کرد: شعر حافظ میتواند برگ ارزشمندی برای الگوپذیری شاعران باشد و هر شاعری میتواند در مجموعه شعری و زبان شعری خود را مانند زبان شعری حافظ مجذوب کند و همانگونه که شعر حافظ از قرن هشتم ماندگار مانده و تاکنون نمود زیبایی و جذابیت خود را نشان داده، شاعران و هنرمندان میتوانند از این سبک شعری و سیاق ارزشمند حافظ بهره بگیرند و بتوانند دنیای خاصی را به روی مخاطبان خود باز کنند و هر روز شعرشان قویتر از روز دیگر باشد.
وی با بیان اینکه شاعران زبان شعر امروز را با زبان شعر حافظ مقایسه کنند، خاطرنشان کرد: همانگونه که درون مایه شعر حافظ، درون مایه قوی، هنری و ارزشمند بوده است، شاعران هم میتوانند بهتبع این شاعر عزیز خودشان را در این مسیر قرار دهند و به مخاطبان خود شعر با کیفیت و پخته عرضه کنند.
انتهای خبر/م