۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » جیرفت
شناسایی، اقدامی اساسی برای پیشگیری از پوکی استخوان
شناسایی، اقدامی اساسی برای پیشگیری از پوکی استخوان

شناسایی، اقدامی اساسی برای پیشگیری از پوکی استخوان

فوق تخصص روماتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) جیرفت گفت: یکی از اقدامات اساسی برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان شناسایی است که در این روش ما افراد و شرایطی که بیمار را در ریسک بالای بیماری قرار می‌دهد شناسایی کنیم. به گزارش گروه شهرستان‌های پایگاه تحلیلی خبری «اقطاع خبر»؛ شعله خواجویی به مناسبت هفته پوکی استخوان […]



فوق تخصص روماتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) جیرفت گفت: یکی از اقدامات اساسی برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان شناسایی است که در این روش ما افراد و شرایطی که بیمار را در ریسک بالای بیماری قرار می‌دهد شناسایی کنیم.

شناسایی، اقدامی اساسی برای پیشگیری از پوکی استخوان

به گزارش گروه شهرستان‌های پایگاه تحلیلی خبری «اقطاع خبر»؛ شعله خواجویی به مناسبت هفته پوکی استخوان در خصوص این بیماری و راهکارهای پیشگیری از آن، گفت: پوکی استخوان یک بیماری متابولیک استخوان است که باعث ضعیف شدن و شکنندگی استخوان می‌شود، شکنندگی استخوان یعنی بیمار به دنبال کوچک‌ترین ضربه مانند زمین‌خوردن دچار شکستگی می‌شود.

 
وی افزود: پوکی استخوان یک بیماری بدون علامت است تا جایی که بیمار دچار شکستگی می‌شود، این شکستگی ممکن است در نقاط مختلف بدن باشد، مهم‌ترین آن‌ها شکستگی است که در ناحیه ستون فقرات و استخوان لگن رخ می‌دهد که شکستگی بسیار جدی است و می‌تواند حیات بیمار را به خطر بیاندازد و سبب درد و ناتوانی انسان در انجام فعالیت‌های روزانه شود.
 
فوق تخصص روماتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان جیرفت بیان کرد: عوارضی که این بیماری دارد شامل کاهش طول قد و انحنای ستون فقرات می‌شود، یعنی قد افراد نسبت به سال قبل حدود 4 سانتی‌متر یا بیشتر ممکن است کاهش یابد و انحنای ستون فقرات در ناحیه پشت افراد افزایش پیدا می‌کند و شکل ستون فقرات تغییر می‌کند. 
 
خواجویی مطرح کرد: اقدام اساسی برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان این است که ما افراد و شرایطی که بیمار را در ریسک بالای بیماری قرار می‌دهد شناسایی کنیم، مانند سن افراد، مثلا خانم‌های بالای ۵۰ سال و آقایان بالای ۷۰ سال، افرادی که از بیماری مضمن رنج می‌برند، مانند بیماری‌های تنفسی نظیر آسم به دلیل دارو‌هایی که مصرف می‌کنند، ریسک ابتلا به بیماری پوکی استخوان در این افراد نامبرده شده بالاست.  
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت ادامه داد: سایر کسانی که ریسک ابتلا به بیماری پوکی استخوان در آنها بالاست شامل؛ افرادی که مبتلا به بیماری‌های التهابی هستد، نارسایی کلیه دارند و تحت دیالیز قرار می‌گیرند، همچنین افرادی که مبتلا به دیابت و اختلال کارکرد تیروئید هستند، یا افرادی که مبتلا به بیماری‌های بد خیم هستند، خانم‌هایی که در سن زیر ۴۵ سالگی یائسه می‌شوند و افرادی که مبتلا به سوء جزم هستند مانند بیماری التهابی روده و سندروم سریاک، می‌شود. 
 
وی اظهار کرد: نکته دیگر در مورد پیشگیری از بیماری پوکی استخوان که باید مدنظر باشد چه در افراد سالم و چه در افراد با ریسک بالا، بحث تغذیه است، رژیم غذایی روزانه ما باید سرشار از کلسیم باشد به‌طوری که روازه ۱۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم را ما بتوانم از مواد غذایی دریافت کنیم. 
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت تصریح کرد: دومین نکته در خصوص پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان ورزش کردن است، به‌طوری که حداقل باید ۳ بار در هفته و حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه ورزش‌هایی مثل قدم زدن، پیاده‌روی، و… را انجام بدهیم. 
 
خواجویی تأکید کرد: نکته بعدی در خصوص پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان این است که افرادی که سیگار و الکل مصرف می‌کنند باید حتما از مصرف آن‌ها پرهیز کنند چراکه این مواد باعث افزایش ریسک استئوپروز می‌شود. 
 
فوق تخصص روماتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان جیرفت در پایان خاطرنشان کرد: تشخیص استئوپروز و پوکی استخوان به روش‌های متفاوتی است اما دقیق‌ترین روش دکسا است که یک روش تصویر برداری است که هر ساله یا دو سال یک بار انجام می‌شود و بستگی به تصمیم پزشک دارد که برای هر بیمار چه فاصله زمانی را برای انجام این روش تعیین کند.
منبع: دقیانوس 
 
انتهای خبر / فلاح 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*