این تاریخشناس کرمانی عنوان کرد: در مسئله حجاب که به عنوان یک اصل مطرح کردهایم، وقتی به تاریخ نگاهی میاندازیم، مشاهده میکنیم در روزگاران بسیار دور، از زمانی که اسلام در ایران پیدا نشده، زمانی که شاهنامه وجود داشت و تصویرهایی که از زنان بر ستونها و سنگهای برافراشته تخت جمشید وجود دارد، مشاهده میکنیم که کشورمان از دیرباز صاحب شرم و حیا بوده است.
وی بیان کرد: چه اصلی بوده است که مردم ما در آن روزگاران به راحتی و سادگی با قبول این واقعیت که پوشش و حجاب یک اصل انسانی است، توانستند به جایگاهی برسند که ما از آنان یاد میکنیم؟
گلابزاده با اشاره به مشکلات مختلف در سطح کشور تصریح کرد: آیا در این زمینه ما کمکاری کردهایم؟ یا آنچه که عمل کردهایم، متفاوت بوده است؟ البته این مباحثی که وجود دارد کارشناسان باید این مسائل را رصد کنند و ببینند که چه عواملی موجب شده که ما هنوز گاهی سرسختیهایی را در مقابل مسائل فرهنگ عمومی سنتی، ملی، شرعی و اسلامی را شاهد هستیم؟
این تاریخشناس کرمانی اظهار کرد: معتقدم که در برخی از موارد گفتهها و عملکردمان یگانه و واحد نبوده است. در بسیاری از مسائل از جمله موضوعات اقتصادی که با کمال تأسف در طول دهههای گذشته همواره در این زمینه مشکل داشتهایم. در برخی موارد جامعه ما برای آنکه بتواند اعتراض خود را نسبت به مسائل دیگر نشان دهد، نسبت به اصل فرهنگ عمومی، جبهه میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما نه تنها در خصوص فرهنگ عمومی امروز شاهد افول هستیم بلکه در سایر عرصهها همچون قنات، آب، محیطزیست نیز همین کار را انجام شده است. من فکر میکنم در این زمینهها یا صاحبان تخصص و آگاهان جامعه ما کوتاهی کردهاند و یا کسانی که باید حرف صاحبان تخصص را گوش میدادند، کوتاهی کردهاند؛ بنابراین در همه این عرصهها باید کار کارشناسی، اصولی و درست صورت بگیرد و درصدد رفع این مشکلات برآییم.
انتهای خبر/ م