پروین سفلایی یکی از هزاران بانوی شهربابکی است که کمر همت بسته، دل به دریا زده است و با پرندگان عظیمالجثهای کلنجار میرود که شاید هرکسی جرئت و جسارت ریسک راهاندازی این مزرعه را نداشته باشد.
در کنار این فعالیت اقتصادی، مادر دو فرزند است، علاوه بر آن در فعالیتهای اجتماعی نیز نقش ایفا میکند به طوری که دبیر نمایشگاه صنایع دستی، دبیر کارگروه جشنوارهها و صنایعدستی و گردشگری دفتر نماینده و عضو کارگروه صنایع دستی کمیسیون فرهنگی شورای شهر شهربابک نیز هست.
پروین سفلایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی اقطاع خبر گفت: من با کشاورزی و دامپروری بزرگ شدم و شرایط زندگی من را به سمت کار اداری سوق داد بعد از چند سال متوجه شدم این کارها با روحیه من سازگار نبوده و حالم خوش نیست.
وی ادامه داد: دوران کرونا و ماندن در خانه فرصتی شد تا به فکر راهاندازی کسب و کار خودم باشم.
این بانوی کارآفرین افزود: وقتی کسب و کارها را لیست میکردم، پرورش شترمرغ برایم جذاب بود و انگیزه بیشتری برای انجامش داشتم، دست به کار شدم و ۶ ماه مشورت کردم و آموزش دیدم و به یاری خداوند استارت کارم را زدم.
سفلایی بیان کرد: کارم را با تولید گوشت شترمرغ (پرواربندی) شروع کردم، ابتدای کارم فروش به صورت خانگی بود.
این بانوی شهربابکی اظهار کرد: سال اول نهاده را کاملا آماده تهیه میکردم، اما اکنون کمکم با توجه به تجربیاتی که کسب کردم، اقلام اولیه را خریداری کرده و نهاده را در مزرعه آماده میکنم.
این بانوی کارآفرین تصریح کرد: آرزوی من این است که با داشتن آب و زمین مناسب تمامی اقلام در کنار کارم تولید و مصرف شود.
وی از اشتغالزایی برای پنج نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم یاد کرد و گفت: اگر در مسیر کسب و کار برنامهای نبود همان ابتدای کار عقبنشینی میکردم، ابتدای کار مشکلات و چالشهای بسیار زیادی داشتم که آنها مرا برای ادامه مسیر مصممتر کرد.
سفلایی با اشاره به اینکه اکنون با برند حس خوب محصولات خود را وارد بازار میکنم، بیان کرد: اگر افزایش تولید گوشت در مقایسه با دوره یکسان در سالهای قبل نشانی از توسعه کسب و کار است باز هم ادامه میدهم.
وی اظهار کرد: با داشتن ۳ هزار و ۵۰۰ متر زمین با امکانات، مجوز فعالیت به صورت خانگی صادر شده است، علیرغم اینکه امتیاز آب و تعرفه آن صنعتی محسوب میشود اما میزان آب خانگی است.
سفلایی تصریح کرد: نبود گاز، نداشتن برق سه فاز و بالا بودن قیمت جوجه با افزایش ۲۰۰ درصدی از جمله مشکلات من به شمار میرود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: همه کسب و کارها رونق بگیرد و تولید افزایش یابد.
سید علی وزیری در گفتگو با خبرنگار اقطاع خبر، گفت: با توجه به پُرسود بودن صنعت پرورش شترمرغ و سازگاری آن با اقلیم شهرستان، امکان اشتغالزایی و جایگزینی شترمرغ به جای دام سبک وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک افزود: با توجه به فقیر بودن مراتع، زمینه مناسبی برای فعالیت جوانان علاقمند به پرورش شترمرغ در شهرستان فراهم است به طوری که برای ایجاد یک واحد شترمرغ پرواری با سرمایه اندک و یک فنسکشی ساده، طراحی فضای باز و مکانی مسقف فقط با سرمایه خرید نهاده میتوان کار و فعالیتی جذاب انجام داد.
وی تصریح کرد: هم اکنون قریب به ۱۵ واحد پرواربندی و پرورش شترمرغ مولد در شهربابک فعال است.
وزیری با بیان اینکه در کنار فواید این صنعت مشکلاتی هم برای تولیدکنندگان پیش رو است، اظهار کرد: گرانی نهاده، بازاریابی برای فروش محصولات آن مثل گوشت، پوست، مو، پر، چربی، نبود تسهیلات مناسب، از جمله مشکلاتی است که امیدواریم مسئولان به جد پیگیر رفع آن باشند.
انتهای خبر/ شهربابک