پیشتازی صنایع بزرگ سبب بهبود فضای کسب و کار استان نشد/ برخی مسئولان ذاتا با سرمایه گذار مخالفند

پیشتازی صنایع بزرگ سبب بهبود فضای کسب و کار استان نشد/ برخی مسئولان ذاتا با سرمایه گذار مخالفند

در حالی که ۵۵ درصد مشکلات در فضای بهبود کسب و کار به نحوه اجرای قوانین و مقررات بر می گردد اما خطر بزرگ تر  در فضای کسب و کار این است که دستگاه ها ی اجرایی دغدغه حفظ و نگهداری سرمایه گذار را ندارند و این موضوع بسیار مهم است.

پیشتازی صنایع بزرگ سبب بهبود فضای کسب و کار استان نشد/ برخی مسئولان ذاتا با سرمایه گذار مخالفند

به گزارش “اقطاع خبر ” در استان کرمان، تمام دست‌اندرکاران استان از نمایندگان مجلس گرفته تا دولت و نمایندگان آن در سطح استان در این که لازمه توسعه پایدار، بهبود فضای کسب و کار استان است، اتفاق نظر دارند اما کمتر چیزی که به چشم می خورد همت آنها برای توسعه این فعل است.

در حالی که شاخص بهبود کسب و کار در استان کرمان از سال ۹۷  دچار افت  و خیز های فراوانی شد، این شاخص در سال ۹۸ به رتبه ۲۸ کشور رسید و در سال ۹۹ بازهم با رشد صعودی به پله ۲۹ رسید و در سال ۱۴۰۰ به سکوی ۳۰امی نزدیک می شود، این امر در انگیزه سرمایه‌گذاران برای ورود به استان بسیار اثرگذار بوده است و حتی  سبب فرار سرمایه شده است.

استان کرمان ناموفق در جذب سرمایه گذار

محمدرضا پور ابراهیمی نیز در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی عنوان کرد: اگر شرایط ریسک پذیری در تمام کشور وجود دارد و استان های همجوار ما هم این شرایط را دارند، چگونه است که سرمایه گذار برای ورود به این استان ها تمام همت خود را به دست می گیرد و وارد محیط صنعتی آنها می شود اما از ورود به کرمان فراری هستند.

سید مهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز سنگ اندازی های متعدد و عدم واگذاری به موقع زمین به سرمایه گذاران و هزینه های تحمیل شده به سرمایه گذار بدون مشوق های سرمایه گذاری را سبب فرار سرمایه از استان کرمان می داند.

طبق گزارش آمار کشوری در سال گذشته کل صادارت استان کرمان مبلغ  ۹۵۶۵۹۵۲۳۴ ریال بوده است که  رشد نسبی یک تا  یک و دو دهم درصدی نسبت به سال قبل را دارد بنابراین مشهود است که فضای کسب و کار در استان خیلی موفقیت آمیز نبوده است.

با توجه به اینکه انواع صنایع فولادی و طرح های توسعه ای در داخل استان درحال اجراست اما هنوز فضای کسب و کار وضعیت مناسبی ندارد.

برخی مسئولان به صورت ذاتی با سرمایه‌ گذاری و فرد سرمایه گذار به دلایلی مخالفند

محمد مهدی فداکار نیز در حاشیه نشست  شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان در جمع خبرگاران هر گونه سنگ اندازی جاهلانه یا عامدانه را  سد راه جذب سرمایه گذار  و موجب عقب ماندگی توسعه خواند  و گفت: تاکید ما بر کمک مدیران به تسهیل سرمایه گذاری است و دستگاه‌ های اجرایی باید با همکاری اتاق بازرگانی استان نسبت به شناسایی و رفع موانع بهبود فضای کسب و کار استان، اقدام کنند.

استاندار کرمان با بیان اینکه راه حل مشکل اشتغال در استان جذب سرمایه گذار و فعال شدن واحدهای تولیدی غیر فعال است، تاکید کرد: در کنار تلاش مسئولان برای جذب سرمایه گذاری در استان باید موضوعات فرهنگی این حوزه نیز بوسیله متولیان فرهنگی و با مشارکت مردم در دستور کار باشد.

فداکار با بیان اینکه برخی مسئولان و کارشناسان در سازمان‌ ها به صورت ذاتی با سرمایه‌ گذاری و فرد سرمایه گذار مخالفند، گفت:  ۲۹ و ۳۰ رتبه مطلوبی برای استان کرمان نیست و آمار نشان می‌ دهد بیشترین سهم بروز مشکل در این زمینه با شاخص ۵۵ درصد به نحوه اجرای قوانین بر می‌گردد.

سقوط ۱۲ رتبه ای استان در شاخص فضای کسب و کار طی یکسال

وی ادامه داد: استان کرمان در برخی شاخص های فضای کسب و کار در سال ۹۸ در رتبه ۱۷ کشور قرار گرفته بود که طی یکسال به جایگاه ۲۹ رسیده که این رتبه یعنی بدترین وضعیت را بین همه استان ها داریم.

استاندار کرمان عنوان کرد: گرچه ۵۵ درصد مشکلات به نحوه اجرای قوانین و مقررات بر می گردد اما خطر بزرگ تر  در فضای کسب و کار استان کرمان این است که دستگاه ها دغدغه حفظ و نگهداری سرمایه گذار را ندارند و این موضوع بسیار مهم است.

فداکار با تاکید بر این مطلب که همه ما از بیکاری گلایه داریم، اما دغدغه رفع آن را نیز نداریم گفت: اگر صنایع بزرگ را کنار بگذاریم چیزی از اقتصاد استان کرمان باقی نمی ماند، به طور مثال شرکتی که هفت سال  در تملک بانک قرار گرفته و ده‌ ها میلیارد تومان سرمایه گذاری که نیاز شهر هم هست با راکد شدن این مجموعه بر زمین مانده است، دل کدام مسئول را به درد اورده است؟؟ و در راه حل و رفع مشکل ان تلاش کرده است؟؟

بدون صنایع بزرگ استان کرمان حرفی در شاخص کسب و کار ندارد

با این اوصاف از کارشناسان بهبود توسعه کسب و کار در اتاق بازرگانی نیز  برای رفع مشکلات این عرصه به گفتگو نشستیم.

الهه سعید  مدیر توسعه بازار و بهبود فضای کسب و کار در حوزه تجارت اتاق کرمان، در گفتگو با خبرنگار اقطاع خبر تاکید کرد: اولین قدم ما برای جذب سرمایه گذار در استان ایجاد پلتفرم و اطلس سرمایه گذاری در استان بود، تا افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند بتوانند به راحتی به تمامی پتانسیل های داخلی استان اشراف داشته و با دست باز بتوانند موضوع مورد نظر را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند که این در استان کرمان جایش خالی بود.

وی ادامه داد: دومین اسنادی که تدوین شده شناسایی پتانسیل های تجاری کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس، ارمنستان معروف به اوراسیا بود تا سرمایه گذاران داخلی استان بتوانند با توجه به نیاز های این مناطق اقدام به تولیدات و تجارت داشته باشند و به صورت یک کتاب در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد تا کرمان هم بتواند بر اساس سرمایه های خودش برای مناطق مورد نظر محصولات خود را تولید و برای تجارت آماده کند.

سعید اظهار کرد: تدوین اسناد و کتاب هایی با موضوعیت مطالعه بازار کشورهای مورد هدف در امور تجاری سازی و  حضور در ۴ نمایشگاه بین المللی برای سرمایه گذاران و تجار کرمانی در کشورهای اوراسیا جهت معرفی محصولات داخلی استان کرمان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: فعال سازی چند پلتفرم شناسایی فرصت های داخلی و خارجی و قرار دادن انواع پلتفرم های داخلی است تا در راستای بارش افکار و همراه سازی تجار و شناسایی یکدیگر و محصولات است.

یک« نه» هزار آسان تنها تلاش مسئولان در بهبود فضای کسب و کار

یکی از بنیادی ترین نهادهای بهبود کسب و کار توجه به مشاغل خرد و کوچک است که بیشترین شغل با کمترین سرمایه را ایجاد می کند و این مهم در تمامی شرکت های صنعتی استان کرمان به وفور دیده می شود، اما عدم تلاش مسئولان در راه اندازی واحد های تولیدی در بروکراسی های اداری راکد شده اند، سبب شده است تا فعل نمی شود در استان کرمان همچنان مهمترین و راحت ترین فعل برای مدیران در رفع موانع تولید باشد.
 

انتهای پیام/ طهماسبی

———-
منبع:آرمان

درباره ی خبرنگار اقطاع خبر

مطلب پیشنهادی

اهدای ۲ هزار سری جهزیه به زوج‌های جوان تحت حمایت کمیته امداد کرمان

اهدای ۲ هزار سری جهزیه به زوج‌های جوان تحت حمایت کمیته امداد کرمان

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور گفت: رزمایش ملی اهدای ۴۲ هزار جهیزیه به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *